5 destinații din România unde toamna este și mai spectaculoasă

Sursa foto: cge2010/Shutterstock.com

Sezonul toamnei este un moment minunat pentru a călători în România, deoarece temperaturile devin mai blânde, iar mulțimile de turiști de pe timpul verii tind să facă loc unei atmosfere mai relaxate în unele dintre cele mai populare destinații. 

Iată, mai jos, o listă cu cinci locuri din România unde trebuie să ajungi toamna aceasta:

Transfăgărășan

Sursa foto: Calin Stan/Shutterstock.com

Top Gear, populara revistă britanică de automobile, a evaluat Transfăgărășanul drept cel mai spectaculos drum din lume. Se întinde pe mai mult de 90 de kilometri și este în prezent una dintre cele mai populare atracții din România.

Drumul se închide la sfârșitul lunii octombrie a fiecărui an și se deschide din nou doar la sfârșitul primăverii.

Cel mai înalt punct al drumului atinge 2.042 înălțime, deci poate deveni destul de rece odată ce ajungi în vârf. Drumul este presărat cu viraje abrupte, curbe în formă de ”S” lungi și coborâri ascuțite și trebuie să te avertizăm că vei dori să faci câte o fotografie la fiecare câteva minute – atât de impresionant va fi acest itinerar.

Culorile de toamnă te vor face să nu dorești să părăsești acest loc, mai ales când vei ajunge la cel mai înalt punct, la Lacul Bâlea, care este un lac glaciar. În sezonul de toamnă, este posibil să ai șanse mai mari de a experimenta o zi cețoasă care va face peisajul și mai special.

Valea Vaserului 

Sursa foto: Iulius Agency/Shutterstock.com

Aceasta este una dintre acele destinații care te va duce înapoi în anii `30. De ce? Ca să vizitezi Valea Vaserului, trebuie să iei trenul cu aburi, cunoscut și sub numele de Mocănița. Această destinație de toamnă este situată în județul Maramureș, care este una dintre cele mai frumoase regiuni din România.

Trenul cu aburi va pleca din gara numită Vișeu de Sus și te va duce într-o călătorie de două ore de-a lungul râului Vaser, chiar prin inima Maramureșului. Când ajungi la destinație, vei putea admira natura sălbatică a văii de pe o platformă de observare și chiar poți face un picnic, în timp ce vei fi înconjurat de un peisaj pitoresc de toamnă.

Viscri

Viscri este un mic sat săsesc situat în Transilvania. Poți veni aici și să stai câteva zile într-o casă tradițională, poți vizita una dintre cele mai vechi biserici fortificate din Transilvania (care este și un sit UNESCO) și urca în turnul bisericii, te poți plimba prin sat, pentru a te bucura de liniștea și sunetele naturii și te poți înfrupta din mâncarea tradițională sănătoasă, făcută de localnici.

Pensiunile unde poți sta au fost recondiționate, în timp ce aspectul autentic al camerelor a fost păstrat cu atenție. În acest fel, te vei putea bucura de o experiență românească autentică, tradițională. Viscri este locul ideal pentru o plimbare în sezonul de toamnă, deoarece este liniștit și situat chiar în mijlocul naturii.

Sibiu

Sursa foto: Kanuman/Shutterstock.com

În 2007, Sibiul a fost capitala culturală europeană. Acum este un oraș medieval uimitor, unul dintre cele mai frumoase din România, cu numeroase evenimente culturale, astfel că nu te-ai putea plictisi niciodată în timp ce-l vizitezi.

Sibiul se caracterizează prin turnuri medievale, biserici vechi, străzi și alei pietruite, pasaje, scări și poduri din fontă. Este un oraș ideal în care poți face fotografii de stradă datorită luminii calde care caracterizează zilele de toamnă.

Sibiul este un oraș destul de popular în România, dar începând din octombrie, numărul de turiști începe să scadă, deci este momentul perfect pentru a veni și a-l explora pe deplin.Ca să nu mai vorbim de faptul că mâncarea este delicioasă aici, oamenii sunt amabili și este o adevărată plăcere să cutreieri pe străzi și să găsești colțuri estetice în care să poți face niște poze grozave.

Sighișoara

Sursa foto: cge2010/Shutterstock.com

Sighișoara se numără printre cele mai impresionante situri de patrimoniu UNESCO și o reprezintă o atracție turistică importantă din România. Orașul a fost fondat între secolele XII și XIII și este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Europa.

Aleile pietruite și clădirile medievale fac din Sighișoara una dintre cele mai importante destinații românești de vizitat pe timpul toamnei. O vizită obligatorie când vizitezi Sighișoara toamna este Turnul cu Ceas, care reprezintă locul perfect de unde te poți bucura de o panoramă uimitoare a orașului.

Autentic, plin de culoare și primitor – așa ar fi descris cel mai bine Sighișoara. Și este exact ceea ce ai nevoie de la o destinație de călătorie odată ce zilele încep să devină mai reci și mai scurte.