5 Destinatii unde sa petreci minivacanta de 1 mai

Sursa foto: Iakov Filimonov/Shutterstock.com

Cei mai multi romani prefera sa-si petreaca ziua de 1 mai acasa, in sanul familiei sau la mare, alaturi de prieteni.

Dar ce ar fi ca anul acesta sa iti creezi amintiri in alte locuri decat acasa sau pe plajele aglomerate? Fa-ti bagajele, si fugi de aglomeratia urbana impreuna cu familia sau cu prietenii intr-o destinatie noua, dar tot romaneasca, pentru a te bucura in continuare de frumoasele noastre traditii, obiceiuri si, nu in ultimul rand, de mancare.

Iata 5 destinatii de vis de pe meleagurile mioritice unde sa petreci de 1 mai:

  1. Sinaia. Valea Prahovei este mereu o alegere excelenta pentru petrecerea catorva zile relaxante de vacanta. Sinaia, unul dintre cele mai populare locuri din aceasta zona, este locul in care turistii gasesc aer curat, se bucura de privelisti montane pitoresti si pot vizita unul dintre cele mai frumoase castele din tara, Pelesul. Acest orasel situat la poalele muntilor Bucegi avea sa fie in trecut resedinta regilor Romaniei, prin urmare este un loc incarcat cu istorie, cultura si de cladiri impresionante. Daca ajungi aici de Paste, iti recomandam o plimbare prin Poiana Stanii Regale si, pentru mai multa aventura, o drumetie pana la enigmaticul Sfinx din Bucegi.

In Sinaia, preturile sunt foarte variate, hotelurile si pensiunile oferind turistilor camere cu preturi ce pornesc de la 100 de lei si ajungand pana la 1000 de lei. Iata un link care te poate ajuta in acest sens:

  1. Bucovina. Zona in care timpul refuza sa treaca, este, cu siguranta, o destinatie in care merita sa petreci 1 mai macar o data in viata. 

Oferte de cazare in tinutul Bucovinei poti gasi aici!

  1. Maramures. Regiunea cu cele mai pitoresti peisaje din Romania, Maramuresul este o adevarata incantare pe timp de primavara, cand dealurile sunt presarate de pomi infloriti. Este, de asemenea, unul dintre cele mai bune locuri in care sa-ti gasesti linistea sufleteasca. Daca tot vizitezi Maramurestul pe timp de primavara, iti recomandam cu caldura o plimbare cu mocanita pe Valea Vaserului! Vei avea parte de o experienta unica!

Click aici pentru oferte de cazare in Maramures!

  1. Viscri. Fermecatorul sat din judetul Brasov, definitia perfecta a satului romanesc medieval, te va cuceri cu arhitectura sa colorata, imbracamintea traditionala a localnicilor si cu traditiile pastrate de sute de ani. De asemenea, satul te va surprinde cu amabilitatea si caldura sincera a oamenilor, cu peisajul splendid din imprejurimi si cu autenticitatea ce a reusit sa ramana de neclintit in fata modernismului. Pana si printul Charles al Marii Britanii a fost cucerit de farmecul din Viscri, acesta fiind chiar si proprietar al uneia dintre casele din sat.

In Viscri exista obiceiul ca localnicii sa primeasca in gazda turisti. Daca insa iti este greu sa gasesti in sat un loc de cazare, incearca intr-una din localitatile din apropiere accesand acest link!

  1. Runcu. Mai putin cunoscuta decat destinatiile din randurile de mai sus, comuna Runcu din judetul Dambovita este o adevarata splendoare a naturii. Localitatea situata in valea Ialomicioarei, la doar 36 de kilometri de Targoviste, intre dealurile Priporul Margineanca, Brebului, Calmei, La in si Plaiul Oilor, te va cuceri cu privelistile sale panoramice asupra satelor din jur si asupra falnicilor munti Bucegi. Daca alegi sa-ti petreci aici mini-vacanta de Paste, iti recomandam o plimbare cu calul la pensiunea Potcoava, unde se gasesc cele mai blande exemplare din rasa Halfinger.

Locuri de cazare in apropiere de Runcu gasesti aici!