5 idei inedite de cazare pentru o vacanță plină de fotografii

Iată că mult așteptata primăvară a sosit, iar gândurile de vacanță încep să ne cuprindă din nou. În curând copacii vor înflori, iar temperatura va crește. Poate că luna martie este puțin cam răcoroasă pentru o vacanță de primăvară, însă luna aprilie este momentul prielnic pentru a da start călătoriilor prin România. 

Cum nicio vacanță nu este completă fără un set considerabil de fotografii, iată 5 idei de cazare de unde vei pleca cu poze pentru un an întreg: 

Castel Haller, Ogra

Pensiunea Castel Haller ocupă o clădire din secolul al XVII-lea, complet renovată, beneficiind de o locaţie liniştită din Târgu Mureş, la 200 de metri de Râul Mureş. Aceasta are un restaurant care servește preparate din bucătăria internațională.

Locația splendidă din județul Mureș te va face să o îndrăgești încă din primele clipe. Castelul a fost construit între secolele XVI-XVII și adăpostește 13 camere cu 34 de locuri, un restaurant, un centru wellness, o saună, o piscină interioară pentru adulți și una pentru copii. Bucură-te de serviciile oferite în cadrul centrului wellness și răsfață-te cu tratamentele naturiste. Cât despre poze, fiecare colț din Castel Haller este fotogenic!

Pensiunea 4 Sălcii, Băltenii de Sus

Satul Băltenii de Sus, aparține de Comuna Bestepe și este situat pe malul drept al Brațului Sf. Gheorghe, la doar 20 km aval de orașul Tulcea.

Pensiunea este integrată perfect în natură, înconjurată de mult spațiu verde, cu o priveliște idilică asupra Dunării, a lacului “Fără Nume” și a Dealurilor Tulcei. Momentele de relaxare cu familia sau prietenii vor fi umplute cu sentimentul sălbatic al împrejurimilor.

Pensiunea 4 Sălcii asigură un nivel ridicat de confort, intimitate, liniște și ambianță plăcută. Dispune de parcare privată, grădină amenajată în 3 terase, piscină, zonă pentru șezlonguri, trambulină, spațiu pentru activități sportive (volei, badminton, tir cu arcul), spațiu amenajat de joacă pentru copii, un loc amenajat pentru foc în aer liber, zonă de grătar, Internet Wi-Fi gratuit.

Taschler Haus, Sighișoara

Taschler Haus Boutique Hotel este o casă săsească, situată în centrul Sighișoarei, care oferă cazare chiar langa zidurile cetății Sighișoara, la numai 150 de metri de renumitul Turn cu Ceas. Casa este compusă din 10 camere care spun povești diferite, cu nume inspirate din meseriile sașilor meșteșugari, cu simboluri specifice și decorațiuni caracteristice acelor timpuri.

Proprietatea este cotată pentru cel mai bun raport calitate-preț din Sighișoara. Prin decoruri, simboluri și ambianță, a fost respectată istoria acestei case, care datează din anii 1670. De fiecare dată oaspeții sunt așteptați cu flori, fructe, o mica surpriza de bun venit și cu multă dedicare și căldură.

Taschler Haus Boutique oferă oaspeților o varietate de facilități, în fiecare cameră fiind regăsite câte o baie proprie, uscător de păr, Smart TV, seif și minibar. Întreaga casă dispune de WI-FI gratuit și o priveliște impresionantă, o parte dintre camere având vedere spre Turnul cu Ceas, iar cealaltă spre orașul Sighișoara.

Casa Nicu, Vale

Un loc potrivit pentru toți care vor să evadeze din birouri și din aglomerațiile urbane. O alegere excelentă pentru iubitorii unei naturi neatinse care, în loc să se înghesuie în piscina unui hotel, preferă să se rătăcească prin păduri intacte și să guste un strop de seninătate rurală.

Satul se cuibărește pe un versant montan cu priveliṣte ȋnspre larga câmpie ardeleanǎ. Un drum asfaltat ȋl face accesibil, dar îndeosebi străduțele pavate, cărările și potecile șerpuite te poartă către dealurile împădurite. Acolo te poți plimba prin cea mai veche pădure de fag de pe continent pentru a ajunge în pajiștile montane, unde vecini îți vor fi oile și caii pascând nestingheriți.

Casa Nobilium, Turda

Casa Nobilium se află la câteva minute distanță (300m), faţă de intrarea dinspre oraş în Salina Turda. Centrul oraşului este la 20 de minute de plimbare, unde poţi găsi cafenele, terase și restaurante sau poţi vizita obiective turistice din centrul oraşului, precum Muzeul de Istorie și biserici medievale.

În vecinătatea unităţii există minimarket, stație de autobuz local, brutărie si restaurant cu terasă. 

Ştrandul Durgău cu băile sărate se află la 5km distanţă, accesibil cu mașina sau autobuz local (deschis doar în timpul verii). In centrul orașului vei găsi Spa Potaissa, unde se regăsesc un bazin, o saună cu aburi, jacuzzi și sală de fitness.