5 locuri de unde poți vedea panorama Brașovului

Sursă foto: Design-Studio/ Shutterstock.com

Orașul înconjurat de păduri și munți, Brașovul atrage an de an din ce în ce mai mulți turiști care revin să descopere cât mai mult din farmecul orașului. Dacă te gândești la un weekend petrecut într-un oraș la munte, unde să te bucuri de natură, dar și de zumzetul unui oraș nou, ți-am pregătit 5 locuri de unde să vezi Brașovul de la înălțime.

Tâmpa

Sursă foto: Tomasz Wozniak/ Shutterstock.com

Dacă ai ajuns măcar o dată la Brașov, sigur ai observat Masivul Tâmpa în vârful căruia este scris numele orașului. Tâmpa este un munte de aproximativ 1000 de metri altitudine, parte a Masivului Postăvaru, înconjurat de orașul Brașov. De aceea, după o urcare cu telecabina sau o drumeție de o oră prin pădure, te poți bucura de panorama orașului Brașov. Terasa de piatră din vârful muntelui Tâmpa construită în 1873 oferă priveliște asupra centrului orașului, dar și asupra împrejurimilor Țării Bârsei.   

Există mai multe variante prin care poți ajunge în vârf pe jos:

  1. Drumul Serpentinelor – este cel mai ușor traseu, are aproximativ 3 kilometri, fiind potrivit pentru drumeții scurte prin natură. Acest traseu este marcat cu triunghi roșu.
  2. Drumul Cavalerilor – are o dificultate medie, pornește de la Bastionul Țesătorilor și duce pe vârful muntelui Șaua Tâmpei. Acest traseu are aproximativ 2 kilomtri lungime și este marcat cu dunga albastră.
  3. Drumul forestier – este un traseu lejer, potrivit pentru urcări cu bicicleta sau drumeții în familie.
  4. Treptele lui Gabony – este cel mai greu traseu, însă unul dintre cele mai frumoase. Traseul constă în urcarea a 167 de trepte prin pădure. Traseul este marcat cu triunghiul galben și durează aproximativ o oră.

Belvedere

Sursă foto: claupad/ Shutterstock.com

Belvedere este cea mai populară zonă de unde se poate admira Brașovul, dar și Tâmpa, într-o zonă special amenajată în drumul spre Poiana Brașov. Se ajunge foarte ușor, cu mașina, iar la apus și noaptea priveliștea este impresionantă.

Cetatea Brașov

Sursă foto: cge2010/ Shutterstock.com

Un loc mai retras este Cetatea Brașov, de unde ai parte de panorame superbe asupra orașului. La cetate se ajunge pe 2 căi: cu mașina sau la pas. Cetatea veghează impunătoare orașul Brașov de aproape 6 secole, fiind un reper important în antichitate. În plus, arhitectura acesteia este foarte frumoasă, iar zidurile cetății ascund multă istorie în spate.

Turnul Alb

Sursă foto: ELEPHOTOS/ Shutterstock.com

La o altitudine mai mică decât Tâmpa și la o dificultate redusă de urcat se află Turnul Alb, care datează din anul 1521. După ce urci cele 150 de trepte, peisajul privit de la înălțimea turnului cuprinde aproape întregul Centru Vechi. Ca să ajungi la Turnul Alb, poți porni din Piața Sfatului sau din Livada Poștei spre aleea „După Ziduri”.  Este locul perfect pentru o plimbare umbrită, pe timp de vară. Și Aleea „După Ziduri” poartă o poveste încărcată de istorie: toată zonă formată din dealuri, turnuri, bastioane și traversată de pârâul Solomon, avea rolul de a proteja interiorul Brașovului, în vremurile tulburi care au urmat după Evul Mediu.

Dealul Melcilor

Sursă foto: ramona georgescu/ Shutterstock.com

Dealul Melcilor nu este atât de renumit printre turiști, ci mai degrabă printre oamenii locului, care cunosc Dealul Melcilor drept Dealul Furcilor sau Dealul Spânzuraților, din cauza faptului că acolo era principalul loc de execuție din județul Brașov în anii 1400. Însă, te asigurăm că Dealul Melcilor îți oferă o priveliște absolut minunată asupra orașului, fiind și un loc impunător, datorită bazinului de alimentare cu apă potabilă a orașului. Poți explora dealul la pas și te poți bucura de o panoramă diferită a orașului la fiecare pas, poți vedea Muntele Tâmpa, Vârful Postăvaru, Masivul Piatra Mare sau centrul orașului.