5 locuri din Romania care par a fi desprinse din basme

Daca basmele copilariei ti-au lasat imagini colorate, pe care iti inchipui ca nu ai nicio sansa sa le vezi in viata reala, ar trebui sa explorezi mai atent Romania. Tara Carpatilor si a Deltei Dunarii reuseste sa deseneze peisaje de poveste, pe care le vei indragi instant. In multe locuri unde natura este darnica contribuie si omul cu castele precum cele ale imparatilor din povesti, iar tabloul devine, in felul acesta, complet.

Care sunt cele 5 locuri din Romania in care vei regasi povestile din copilarie?

  1. Chilia lui Daniil Sihastrul. In judetul Suceava se gaseste o casuta sculptata in piatra, aflata in mijlocul padurii, in care te-ai gandi ca locuieste un personaj mistic. Cel care a trait aici nu a fost nici pe departe un personaj de poveste, ci un calugar care si-a sapat singur, cu dalta, chilia. Astazi, saracacioasa lui chilie a ajuns loc de pelerinaj pentru mii de turisti. Daca ajungi aici trebuie neaparat sa vizitezi si Manastirea Putna, care se afla la doar 1 km distanta.
    Aici gasesti locuri de cazare in Suceava.
  2. Cascada Bigar. Este pe lista celor mai frumoase locuri din lume, site-ul american World Geography oferindu-i primul loc intr-un top al celor mai frumoase cascade de pe mapamond. Se afla in Parcul National Cheile Nerei din judetul Caras Severin si este locul in care izvorul Bigar se varsa in raul Minis. Daca ajungi aici incearca sa iti iei cateva momente in care sa nu faci altceva decat sa stai si sa o admiri. Aici gasesti locuri de cazare in Caras Severin.
  3. Delta Dunarii. Este unul dintre cele mai impresionante locuri din lume. Cu un ecosistem extrem de variat si cu peisaje in care apa si stufarisul sunt actori principali, Delta iti poate oferi cateva zile in care sa descoperi o fauna salbatica unica, flora extrem de variata si o comunitate de pescari cu o multime de povesti interesante in spate. Indiferent ca esti din Romania sau nu, Delta Dunarii este un loc de poveste pe care trebuie sa il vezi cel putin o data in viata. Daca tot ajungi aici, petrece-ti cateva nopti si la Gura Portitei.
    Aici gasesti locuri de cazare in apropiere de Delta Dunarii.
  4. Sighisoara. Ai spune ca orasele medievale au disparut demult in negura timpului. Sighisoara te contrazice. Este un oras extrem de bine conservat, care are marea calitate de a fi inca locuit. Stradutele inguste, casele colorate si turnul cu ceas care dateaza din secolul al XIV-lea transforma acest orasel transilvanean intr-un loc numai bun de spus povesti. Aici gasesti ocuri de cazare in Sighisoara.
  5. Castelul Peles. Poate ca nu este foarte vechi, insa este unul dintre cele mai frumoase castele din Romania, daca nu cel mai frumos. Atat exteriorul cat si interiorul sunt realizate cu cea mai mare grija si cu motive care te duc cu gandul la perioade mistice. Construit intre 1873 si 1914, castelul a devenit un adevarat simbol al Romaniei si al familiei Regale. Cu siguranta, imaginea sa de poveste este conturata si de pozitia superba: pe un deal, in mijlocul padurii.
    Aici gasesti locuri de cazare in Sinaia, locul in care se gaseste Castelul Peles.

Daca ai vazut toate obiectivele amintite, iti garantam ca nu ai terminat cu locurile de poveste din Romania. Avem o multime de alte castele, monumente naturale ce fac parte din patrimoniul UNESCO si localitati incredibile. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa le descoperi.