5 orase din Romania in care pietele de Craciun te vor duce in lumea magica a Mosului

Sursa foto: Cristian Balate/Shutterstock.com

Imprumutat de la poporul german de catre oamenii din intreaga lume, obiceiul pietelor de Craciun a prins tot mai multa amploare in ultimii ani in marile orase din Romania, astfel ca, de la an la an, acestea devin tot mai suprinzatoare si mai fermecatoare.  Targurile de Craciun aduc un plus de magie sarbatorilor de iarna, promovand traditiile si obiceiurile noastre stramosesti, in special produsele alimentare traditionale, obiectele de artizanat, articolele din piele si obiectele sculptate in lemn.

Daca in 2018 alegi sa petreci sarbatorile de iarna pe meleagurile romanesti, noi iti propunem sa dai o fuga macar la una dintre urmatoarele 5 piete de Craciun:

  1. Piata de Craciun din Sibiu. Obisnuit sa organizeze piete de Craciun inca din 2007, Sibiul promite pentru 2018 sa ne incante cu un targ fascinant, cu decoruri desprinse parca din povestile cu Mos Craciun si cu o multime de evenimente interesante. Printre aceste evenimente se numara “Chrismas in Sibiu – Gastronomy. Culture. Tourism 2018”, un spectacol de muzica si lumini sustinut de renumita Paula Seling alaturi de Radu Nechifor si orchestra sa; Atelierul lui Mos Craciun, unde copiii vor avea ocazia sa picteze pe bucati de turta dulce; Biscuiti de Craciun, un atelier in care copiii sunt invitati sa faca cei mai frumosi biscuiti pe care si-i imagineaza; Decoratiuni Pixel Art, un atelier de creatie prin utilizarea pieselor termoadezive; Micul Lumanarar, un atelier destinat copiilor, menit sa-i invete mestesugul fascinant al lumanarilor, folosind metode stravechi.

In 2018, Piata de Craciun din Sibiu va fi inaugurata pe 16 Noiembrie si se va incheia in 27 decembrie, urmand ca din 28 decembrie pana in 3 ianuarie 2019 sa se denumeasca Targul Revelion de Sibiu. Locatia va fi aceeasi ca in fiecare an, Piata Mare.

Pentru a gasi locuri de cazare in Sibiu, intra pe acest link: http://bit.ly/2OwCDeB

  1. Piata de Craciun din Bucuresti. Timp de aproape o luna intreaga, Piata Constitutiei din Bucuresti va imbraca straie festive de sarbatoare si ne va incanta, datorita Centrului de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, cu mai multe concerte si spectacole, cu peste 100 de casute decorate si cu o zona gastronomica in care gurmanzii vor putea degusta o varietate de preparate traditionale romanesti. Ca in fiecare an, Casa lui Mos Craciun va fi destinatia preferata a copiilor. Printre atractii se vor numara, de asemenea, caruselul, patinoarul in aer liber si imensul brad de 30 de metri inaltime.

In 2018, Piata de Craciun din capitala va fi inaugurata in data de 30 noiembrie si va fi deschisa pana in 26 decembrie.

Pentru a gasi locuri de cazare in Bucuresti, intra pe acest link: http://bit.ly/2OrEq5j

  1. Piata de Craciun din Brasov. Cu un decor spectaculos cu mii de luminite, Targul de Craciun din Brasov, organizat in Piata Sfatului, ne va aduce si in acest an magia sarbatorilor de iarna. Cele 39 de casute din lemn impodobite isi vor astepta vizitatorii sa se bucure de turta dulce, vin fiert cu scortisoara, ciocolata de casa, carnati romanesti, produse handmade, produse de artizanat si decoratiuni specifice Craciunului. De asemenea, Piata Sfatului va gazdui, in aceasta perioada, mai multe concerte, ateliere si evenimente pentru copii.

Piata de Craciun din acest an va fi inaugurata in 1 decembrie si se va termina in 13 ianuarie 2019, fiind organizata de Primaria Brasov.

Pentru a gasi locuri de cazare in Brasov, intra pe acest link: http://bit.ly/2DfwcuL

  1. Piata de Craciun din Timisoara. Pusa la cale de Biroul de Organizare Evenimente al Primariei Timisoara, a XII-a editie a Targului de Craciun din Timisoara va incepe anul acesta in data de 1 decembrie si va dura pana in 10 ianuarie 2019.

In cele doua locatii in care se va desfasura (Piata Victoriei si Piata Libertatii), Targul de Craciun din Timisoara ne va bucura cu concerte muzicale sustinute de mai multe nume consacrate ale scenei romanesti, precum Stefan Banica, Bosquito si Alexandra Stan, cu artisti plastici, mestesugari locali si cu zeci de casute din lemn decorate in care se vor vinde produse traditionale de Craciun, ceai cald, ciocolata calda, vin fiert si fel si fel de dulciuri de casa.

Pentru a gasi locuri de cazare in Timisoara, intra pe acest link: http://bit.ly/2Pq1r9Z

  1. Piata de Craciun din Cluj-Napoca. Piata Unirii din capitala Transilvaniei va fi si in acest an decorata cu elementele magice ale Craciunului. Marea deschidere va avea loc in data de 23 noiembrie, urmand ca timp de circa 5 saptamani, pana in data de 30 decembrie, piata sa fie animata de trupe muzicale celebre, precum Phoenix si Compact B, coruri de colindatori, artisti plastici, mestesugari si necustori de produse autentice delicioase, din care nu vor lipsi carnatii ardelenesti, turta dulce si vinul fiert cu scortisoara. Nici in acest an nu va lipsi Casuta Mosului, unde vor fi asteptati toti copiii pentru a-si exprima dorintele legate de cadourile pe care si le doresc in acest Craciun.

Pentru a gasi locuri de cazare in Cluj-Napoca, intra pe acest link: http://bit.ly/2OTBbHp