Ești gata de o lecție de istorie? Nu una oarecare însă, căci depășește granițele cărților: îți propunem o lecție interactivă! Ți-am pregătit o listă de 5 destinații din România puternic încărcate de trecut, pe care să le descoperi vara aceasta.
Alba Iulia
Începem lista cu orașul transilvănean recunoscut și admirat anual de o mulțime de turiști pentru istoria bogată pe care o poartă, căci este locul Marii Adunări Naționale din 1918 în urma căreia a rezultat Marea Unire. Reședința județului Alba se mândrește cu cea mai mare cetate din țară. Este vorba de Alba Carolina, o fortificație care ascunde 300 de ani de istorie. În fața celei de-a treia porți a cetății vei găsi obeliscurile Horea Cloșca și Crișan. Îți mai recomandăm să vizitezi Muzeul Roman Principia, Catedrala Încoronării și Muzeul Național al Unirii.
Citește și: Via Transilvanica: de ce nu trebuie să ratezi un traseu aici
Sibiu
Orașul medieval din inima Transilvaniei te va cuceri prin peisajele de poveste, arhitectura impresionantă și prin poveștile pe care le încapsulează. În centrul istoric poți admira o varietate de clădiri și monumente iar printre preferatele noastre se numără: Turnul Sfatului, Turnul Preoților, Casa Haller, Muzeul de Istorie (primăria veche) și Pasajul Scărilor. Dacă ești pasionat de muzee, ai de unde alege. Îți propunem să vizitezi Muzeul Național Brukenthal, Muzeul Astra și Muzeul de Etnografie și Artă Populară Săsească „Emil Sigerus”.
Timișoara
În vestul țării, de-a lungul râului Bega, vei găsi orașul poreclit drept „mica Vienă”, datorită arhitecturii care datează din vremea imperiului Austro-Ungar. Vei zări pretutindeni urme ale istoriei îndepărtate, dar și recente, căci capitala culturală poartă cu ea un trecut tumultuos. Pe lista obiectivelor care nu trebuie să îți scape se numără bastionul Theresia, Opera Națională Română Timișoara, Memorialul Revoluției, Catedrala Mitropolitană Ortodoxă și Muzeul Banatului. Iar dacă vrei să admiri în profunzime arhitectura orașului bănățean, te încurajăm să vizitezi cartierele istorice Fabric și Iosefin.
Brașov
Orașul transilvănean este unul dintre cele mai frumoase orașe ale țării și are o istorie bogată în spate, fiind fondat de către cavalerii teutoni în 1211. Cât timp te bucuri de peisajele de vis, trebuie să vizitezi Piața Sfatului, Prima Școală Românească, Biserica Neagră, Poarta Ecaterinei, Bastionul Fierarilor și Bastionul Țesătorilor și Turnul Alb. Nu trebuie să ratezi nici Muzeul Județean de Istorie din Brașov, Muzeul de Etnografie și Casa Mureșenilor.
Sighișoara
Încheiem lista cu orașul medieval din județul Mureș unde vei găsi crâmpeie de istorie la fiecare pas. Așezarea a fost întemeiată în secolul al XIII-lea de către coloniștii germani Cefixime, iar în prezent este singura cetate din Europa care e locuită în mod constant.
Centrul istoric al Sighișoarei face din patrimoniul mondial UNESCO și include o mulțime de obiective care merită vizitate. Printre ele se numără: Turnul cu Ceas, Scara Acoperită, Casa cu cerb și Casa Vlad Dracul.
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.