Via Transilvanica: de ce nu trebuie să ratezi un traseu aici

Ești un împătimit al drumețiilor și te pregătești pentru următoarea aventură? Avem propunerea perfectă pentru tine: o drumeție de aproximativ 1.400 de kilometri, de-a lungul a 10 județe. Este vorba de via Transilvanica, traseul de drumeții tematice care începe din localitatea Putna, județul Suceava și se încheie în Drobeta, Turnu-Severin. 

Citește și: 5 destinații atipice pe care să le descoperi în august în România 

Via Transilvanica a fost inaugurată în 2018, pe o distanță de doar 134 de kilometri, ajungând ca în 2022 să atingă impresionantă lungime de 1400 de km, parcurgând 8 zone cultural-istorice, datorită eforturilor comune ale organizației non-guvernamentale Tășuleasa Social, a voluntarilor implicați și a mai multor persoane publice care au susținut proiectul pe întreaga sa durată. 

Dacă ești deja pregătit de drumeție, nu ne mai rămâne decât să începem. Startul se dă din Bucovina și continuăm spre următoarele regiuni: Ținutul de Sus, Terra Siculorum, Terra Saxonum, Terra Dacica, Terra Banatica și Terra Romana. 

Iar dacă vrei să admiri din fața ecranului ambițiosul traseu Terra Banatica, te încurajăm să vizionezi filmul documentar Oamenii Drumului Terra Banatica, realizat cu ajutorul Tășuleasa Social și Mircea Gherase, în regia lui Andrei Dăscălescu. 

Până la Putna, poți ajunge fie cu autoturismul personal sau cu trenul. Pe parcursul Via Transilvanica vei avea parte de peisaje rurale și forestiere de poveste, vei putea admira gospodăriile sătești și vei străbate dealuri și munți cum nu ai mai văzut. Un drum atât de lung vine mereu la pachet cu provocări, așa că pregătește-te de schimbări de vreme și de unele porțiuni dificile. Toate acestea, însă, fac ca întreaga experiență să fie specială, căci nu există o aventură veritabilă fără autodepășire.


Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.