5 destinații atipice pe care să le descoperi în august în România

Ești în căutarea unei destinații diferite de tot ce ai mai văzut până acum? Ți-am pregătit 5 locuri din România care sunt diferite de tradiționalele destinații de vacanță, însă care îți vor garanta o experiență nemaipomenită. 

Geamăna, Alba

Comuna abandonată Geamăna este unică în țară și chiar în lume. Fostul sat minier din comuna Lupșa, județul Alba, a fost transformată într-un lac de decantare ca urmare a lucrărilor miniere, fiind acoperită de steril aproape în totalitate. Astfel, în prezent, satul zace sub 90 de metri de deșeuri industriale, iar priveliștea, deși stranie, este cu siguranță nemaiîntâlnită. Cea mai cunoscută imagine a satului Geamăna este cea a bisericii ortodoxe construită în anul 1800, căreia îi mai poate fi zărit doar turnul. În unele zone, apa este roșiatică drept urmare a combinării cu anumite minerale, iar lacul continuă să crească și în ziua de azi. 

Citește și: Cele mai frumoase destinații din județul Arad

Lunca de Sus, Harghita

Situată în estul Transilvaniei, de-a lungul râului Trotuș, comuna Lunca de Sus este admirată de turiștii de pretutindeni pentru multiculturalitatea sa, dar cel mai important, pentru atracțiile inedite. Atracția principală a comunei este pista de bob de vară, prima de acest fel din țară. Valea Ghimeșului se află la doar 30 de kilometri de Miercurea Ciuc, iar accesul se poate face prin intermediul drumului național 12 A.

Vârful Gugu, munții Godeanu

Vârful Gugu este cel mai înalt din Munții Godeanu, fiind situat la o altitudine de 2291 metri. Atrage foarte mulți turiști datorită legendelor care îi sunt asociate și este denumit și „muntele care dispare”, deoarece în anumite momente ale zilei nu poate fi zărit din cauza ceții care îl învăluie. O altă legendă spune faptul că vârful montan l-ar fi adăpostit pe zeul dac Zamolxe, însă indiferent ce părere ai despre legendele zonei, merită să parcurgi drumeția de o zi, deoarece în final vei fi răsplătit cu o priveliște inedită.

Ursa Mică Glamping Resort 

Aflat la o distanță de doar 3 ore față de București, în județul Argeș, localitatea Ciocanu, este primul resort de acest fel din România. Dacă îți dorești să duci experiența de camping la un nou nivel, combinând apropierea de natură cu accesul la toate facilitățile de care ai nevoie, acesta este locul ideal pentru vacanța ta. Cele 12 corturi sunt amplasate la o altitudine de 1250 m, la poalele munților Piatra Craiului, a căror priveliște o vei putea admira pe timp de zi, iar pe timp de noapte te poți delecta privind stelele. Accesul spre zona de camping se poate face pe culoarul Rucăr-Bran.

Plaja Șuncuiuș, Bihor

La poalele munților Craiului, de-a lungul Crișului Repede, vei găsi o  zonă amenajată cu nisip fin, departe de agitație și perfectă pentru a te deconecta de la cotidian. Este un loc numai bun de întins hamacul și de admirat peisajul.


Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro  și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.