Top cele mai frumoase locuri din România pe timp de iarnă

Vrei să pornești într-o aventură prin țară în sezonul rece? Știm câteva locuri care devin magice odată cu venirea iernii. Îți propunem aceste 4 destinații deosebite, pentru o vacanță desprinsă din basme. 

Lacul Colibița, județul Bistrița-Năsăud

Deși este o atracție vedetă a sezonului estival, pe timp de iarnă, lacul Colibița, sau „marea de la munte” se transformă într-un adevărat paradis de gheață. Cât timp ești aici, poți admira pe deplin peisajul fermecător pornind la pas, iar mai apoi pe poți retrage la una dintre pensiunile din zonă, unde te poți bucura de momente de relaxare la jacuzzi sau la piscină. 

Porumbacu de Sus, județul Sibiu

Tărâmul de basm Porumbacu de Sus capătă o alură magică de Sărbători și este o destinație perfectă pentru o vacanță în familie. Alături de cei mici poți vizita parcul tematic Povestea Calendarului, unde veți avea ocazia să îi lăsați o scrisoare Moșului la Căsuța lui Undrea, devenită Bradul lui Moș Crăciun, locul în care se pregătesc cadourile.

Citește și: 4 cazări tradiționale pentru o vacanță autentică

Vatra Dornei, județul Suceava

Dacă pentru tine iarna nu este completă fără activități în zăpadă, peisaje de poveste și tradiții prețioase, Vatra Dornei este cu siguranță locul potrivit pentru vacanța ta. Iubitorii sporturilor de iarnă pot practica patinajul, schiul (în cadrul celor 4 pârtii amenajate), sau pot descoperi împrejurimile cu snowmobilul. Îți recomandăm să vizitezi Muzeul Etnografic și mănăstirile din împrejurimi, pentru a descoperi mai multe despre cultura și tradițiile din Bucovina. 

Sibiu

În apropierea sărbătorilor de iarnă, cetatea medievală Sibiu strălucește atât la propriu, cât și la figurat. Piața Mare este împânzită de standuri pestrițe, unde turiștii au ocazia să descopere o varietate de produse tradiționale, obiecte artizanale și delicii culinare specifice sezonului. Luminile colorate, împreună cu mirosul îmbietor al mâncărurilor tradiționale, creează o ambianță festivă care te va cuceri fără doar și poate. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.