Via Transilvanica: atracții pe care le poți descoperi pe parcurs

Dacă ești iubitor al drumețiilor și ești gata de o nouă aventură plină de provocări, îți propunem să nu mai stai prea mult pe gânduri și să pornești în explorare. Via Transilvanica este cel mai spectaculos traseu din România, străbătând 10 județe, de-a lungul a 1400 de kilometri, începând din Bucovina, continuând prin Travnsilvania și încheindu-se la Drobeta Turnu Severin, de-a lungul Dunării. Dacă vrei să îți faci planurile din timp, sau să explorezi porțiuni ale traseului, din confortul casei tale, te vei bucura să afli că acum poate fi parcurs și online, prin intermediul Google Street View. 

În continuare, îți prezentăm câteva atracții pe care le poți descoperi pe parcursul aventurii tale. Să începem!

Mănăstirea Sucevița, județul Suceava

Mănăstirea de pe valea pârâului Sucevița a fost construită în secolul al XVI-lea, iar în anul 1993 a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, datorită frumuseții sale și a modului exemplar de conservare. Elementul cel mai spectaculos al acesteia este pictura în frescă, realizată de către artiștii populari Ioan și Sofronie Zugravul.

Citește și: Turist în Brașov: 4 obiective pe care să nu le ratezi

Castelului Teleki, județul Bistrița-Nasăud

Castelul din localitatea Posmuș a fost ridicat de către familia nobiliară Teleki la mijlocul secolului al XVIII-lea, în stil baroc. În curtea acestuia se găsește un stejar vechi, de peste 600 de ani, înalt de 25 de metri, supraviețuitor a mai multor incendii. În anul 2022 a fost deschis publicului larg, ca urmare a unui proces amplu de rebilitare.

Cetatea Sarmizegetusa, județul Hunedoara

Situată pe vârful Dealului Grădiștei la 1200 de metri altitudine, Sarmizegetusa Regia este cea mai mare așezare arheologică din perioada dacică și face parte dintr-un complex de cetăți descoperite în Munții Orăștiei. Înainte de cucerirea romană, acest oraș fortificat a funcționat drept capitală a Daciei, fiind apărat de ziduri masive din piatră și șanțuri, a căror ruine sunt vizibile și în zilele noastre. Structura cetății era organizată în trei zone distincte: un sector rezidențial, o fortificație amplasată în cea mai înaltă parte a orașului și o zonă sacrală.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.