5 pensiuni din România unde poți face echitație

Este uimitor cât de hipnotic poate fi tropăitul unui cal în timp ce se îndreaptă încet spre tine, întinzându-se blând către mâna ta. Echitația este o combinație neobișnuită de aventură, încântare și relaxare profundă. Fără să vrei zâmbești în timp ce explorezi potecile de țară, pădurea, ulițele prăfuite și pășunile înverzite. Mergi în ritmul tău – un tropăit țanțoș sau un galop complet, dacă ai experiență. Te îndemnăm să trăiești și tu această experiență!

Iată 5 unități de cazare unde poți face echitație în România: 

Vila Honor, Izvoare

Vila Honor Izvoare

Vila Honor se aflã în inima Transilvaniei, la poalele munților Harghitei, sub vârful Harghita Mãdãraș. Unitatea de cazare este singura din Transilvania care reproduce atmosfera unei vile de vânãtoare, într-o variantã corespunzãtoare secolului XXI.

Gazdele îți pot pune la dispoziție ghizi sau instructori pentru orice activitate: călărie, ciclism, drumeţii pe poteci de munte sau o vizită la Parcul de animale sălbatice. O zi plină de evenimente palpitante va fi încununată de bunătăţile culinare preparate din carne de vânat.

În livingul fermecător te poți relaxa lângă şemineul în care trosneşte focul, alături de o carte sau un pahar de vin bun. După preferinţă, poți degusta şi câte un pahar din oferta de băuturi vânătoreşti speciale.

Pensiunea Pănicel, Râșnov

Pensiunea Panicel

Pensiunea Pănicel este amplasată pe DN 73 Brașov-Bran la 2 Km de orașul Râșnov, pe un drum de țară accesibil pe toată durata anului. Obiectivul se afla la 7 km de Bran și 9 km de Poiana Brasov. 

Pensiunea se găsește pe un domeniu de aprox. 70.000 mp, oferind o minunată priveliște asupra Munților Bucegi, Piatra Craiului și Postăvaru, domeniul reprezentând un loc ideal de refugiu de aglomerația urbană. Domeniul pe care se află pensiunea nu are vecini apropiați, este imprejmuit și păzit 24h din 24. 

Pensiunea Armonia, Nădășelu

Pensiunea Armonia

Pensiunea Armonia este amplasată la 12 km de orașul Cluj Napoca, la marginea localității Nădășelu, localitate atestată în România încă din anul 1285. Aflată la 430 m altitudine, liniștea pensiunii este întreruptă doar de foşnetul pădurii de pin din apropierea pensiunii, care oferă un aer curat și o priveliște excelentă și de tropăitul cailor pe dealuri.

Aici este locul ideal în care te poți odihni sau distra împreună cu familia, grupul de prieteni, colegi, colaboratori sau parteneri de afaceri. Este locul unde cu siguranță îți vei încărca bateriile.

Pensiunea Happy, Schitu Topolniței

Pensiunea Happy

Pensiunea Happy se află în Schitu Topolnitei și oferă facilități de grătar, piscină sezonieră în aer liber, ustensile de pescuit și biciclete gratuite.

Proprietatea are aer condiționat și este situată la 17 km de Drobeta-Turnu Severin, iar oaspeții au la dispoziție WiFi gratuit și parcare privată. Pensiunea dispune de două dormitoare cu paturi matrimoniale, băi proprii și balcon. Bucătărie open space, complet utilată si living spațios de 40 mp cu un șemineu călduros.

Apă plata, apă minerala și cafea sunt oferite din partea casei, zilnic. Un loc perfect unde poți poposi pentru câteva zile și unde poți descoperi cât de prietenoși și blânzi sunt caii.

Hotel Podina Resort, Ungureni

Hotel Podina Resort

La Hotel Podina Resort, toate camerele sunt spațioase și frumos amenajate, piesele de mobilier fiind executate manual de meșteri locali. Design-ul construcției combină stilul tradițional și contemporan, având la bază un amestec de lemn, piatră și metal, oferind astfel o reinterpretare rustică, elegantă și rafinată. Toate băile sunt dotate cu cabine de duș, calorifere și uscătoare de păr.

Unitatea de cazare oferă activități diverse pentru toți cei care caută o oază de liniște și recreere, ori aventură și adrenalină. Fie că ai un impuls de moment sau ai plănuit o activitate recreațională poți încerca una dintre activitățile propuse: echitație, off-road, plimbări cu bicicleta sau chiar și karaoke.