5 statiuni balneare de top din Romania

Foto: sebi_2569/Shutterstock.com

Tara noastra se bucura de un profil bogat al statiunilor balneare. Bogatiile naturale ale Romaniei au ajutat statiunile sa se dezvolte in adevarate oaze de relaxare si liniste. Cu mic, cu mare, turistii romani se aduna anual in aceste statiuni pentru a profita de izvoarele minerale, apele termale si de aerul proaspat pe care statiunile balneare le ofera.
Noi am ales sa iti prezentam 5 dintre acestea:


Baile Felix
Situata in judetul Bihor, la 9 kilometri de Oradea, principalele atractii ale statiunii sunt strandurile cu baile termale ce ating temperaturi ridicate (32-36 de grade), ceea ce bucura turistii chiar si iarna. Strandurile de la Baile Felix sunt cele mai moderne din tara. Aici vei intalni 6 bazine cu apa termala naturala, 3 tobogane, locuri de plaja cu iarba si nisip, sezlonguri si loc de joaca pentru copii. De esti activ si nu iti place sa stai intins la soare, poti juca volei si minifotbal.

Tariful pentru un adult este de 30 de lei, iar pentru un copil cu varsta cuprinsa intre 4 si 12 ani, pretul este de 15 lei.

De vrei sa poposesti mai multa vreme aici, iata propunerea noastra de cazare: https://bit.ly/2HHKRC9

Slanic Moldova
Supranumita si “Perla Moldovei”, statiunea Slanic Moldova se afla in judetul Bacau, la poalele muntelui Nemira. Aerul pur, dar si faimoasele izvoare carbonate, bicarbonatate, usor sulfuroase si oligominerale atrag turistii in cautare de remedii naturale. Izvoarele termale din aceasta frumoasa statiune au fost descoperite inca din anul 1801, iar in 1877 au aparut primele instalatii balneare.

Destinatia favorita de vara a lui I. L. Caragiale, Slanic Moldova, dispune de un parc central superb, dar si de cateva trasee montane usoare, printre care amintim si vestitul “300 de trepte”.

Vezi oferta de cazare aici: https://bit.ly/2jl0alw

Baile Herculane
Statiunea Baile Herculane este una dintre cele mai vechi statiuni balneare ale lumii, cu o vechime atestata documentar de peste 1848 de ani. Statiunea este situata pe Valea Cernei si este integrata in Parcul National Valea Cernei – Domogled. Cu o pozitie deosebit de pitoreasca, statiunea are un climat placut, cu influente mediteraneene.

Baia lui Hercules este cea mai veche baie din statiune, la origini fiind construita si folosita de catre romani. Aici, in secolul al 18-lea au fost descoperite vestigii romane: o cada scobita in piatra pentru bai partiale, excavatii in stanca pentru bai generale si monede.

Rezerva-ti cazarea: https://bit.ly/2I2dPw7

Sovata
Aceasta statiune si-a castigat renumele multumita apelor sodice si clorurate ale lacurilor Ursu, Negru, Verde, Rosu, Alunis, Serpilor si Mierlei. Lacurile sunt atat de sarate, incat poti pluti pe apa. Aici se practica tratarea mai multor afectiuni, precum cele posttraumatice, endocrine, dar si ginecologice.

Ca obiective turistice amintim Muntele de Sare, dar si comuna Horund, faimoasa pentru arta olaritului. La aproximativ 10 kilometri de Sovata se afla Salina Praid, care ajuta la tratarea afectiunilor respiratorii.

Rezerva-ti cazarea aici: https://bit.ly/2jn0ctl

Baile Tusnad
Situata in inima Carpatilor, in mijlocul unui peisaj de poveste oferit de masivul Harghita, lacul Ciucas, muntii Bodoc si intreaga depresiune a Ciucului – statiunea a fost supranumita “mica Elvetie”.

Aici, accesul nu este limitat doar la sedintele de tratament in incinta bailor termale sau la mofete. Esti liber sa te bucuri de natura inconjuratoare urmand traseele de drumetie (te asiguram, nu sunt putine). Unul dintre cele mai frumoase trasee este cel spre Stanca Soimilor, o stanca golasa inconjurata de paduri, flora si fauna deosebita. Daca nu prea iti place sa urci pe munte, te poti bucura pur si simplu de o gura de aer proaspat la una dintre numeroasele terase.

Rezerva-ti cazarea aici: https://bit.ly/2jry8VT