5 unitati de cazare din Romania care au sauna finlandeza

hotel-plaza-vSauna finlandeza dateaza de mai bine de 1900 de ani si isi are originile in Asia. Triburile nomade venite dinspre Mongolia, formate din “finlandezi padureni” au populat teritoriul Finlandei de astazi si au construit “camere” cu temperaturi ridicate pentru a rezista frigului din zona. De efectele benefice ale saunei finlandeze se pot bucura nu numai nordicii, ci si turistii din Romania. In acest articol vei gasi cateva unitati de cazare recomandate de Travelminit, care au o astfel de sauna.

Istoric

“Sauna” este unul dintre cele mai vechi cuvinte din limba finlandeza, “savu” insemnand fum. Sauna finlandeza reprezenta o constructie patrata pe ponton, in care soba cu pietre si hornul nu erau cuplate. Cand sauna atingea temperatura optima – intre 60 si 75 de grade Celsius – oamenii stingeau focul, scoteau funinginea si se pregateau de tratament. Functiile saunei erau variate. Pe langa motivele principale pentru care era utilizata – relaxare, igiena corporala si fortificarea organismului – , sauna era folosita si pentru uscarea fructelor, fermentarea maltului si salinizarea si uscarea recoltei. Au existat insa si cazuri in care camera era folosita pentru rugaciune sau chiar nasteri. In prezent, saunele uscate traditionale folosesc hornul pentru eliminarea fumului, iar cele moderne sunt dotate cu soba electrica.

Ce este sauna finlandeza?

Sauna finlandeza este o baie cu aer uscat, fierbinte, in care temperaturile depasesc 60 de grade Celsius, unde continutul de vapori este de maximum 10%. Astazi, sauna finlandeza este compusa din mai multe incaperi pentru a crea atmosfera din tinutul nordic. Prima incapere este vestiarul, unde exista cabine de schimb. Cea de-a doua, camera principala, este construita din lemn si mobilata cu banci asezate in general pe trei randuri suprapuse. In mijloc se afla soba cu pietrele incinse care are alaturi un polonic pentru udat. Dupa tratamentul din “camera fierbinte”, urmeaza incaperea pentru racorire unde se afla dusuri reci pentru revigorarea si aducerea corpului la temperatura normala.

Care sunt beneficiile saunei uscate (finlandeze)?

Sauna uscata are beneficii nenumarate pentru organismul uman. Alternarea bailor fierbinti cu cele cu apa rece purifica, intareste si intinereste corpul. Printre cele mai cunoscute efecte ale saunei uscate amintim detoxifierea si purificarea corpului care ajuta la mentinerea conditiilor optime pentru o viata lunga si sanatoasa. Sauna ajuta la crearea echilibrului intre trup si suflet, fiind un mijloc excelent pentru meditatie si relaxare.

Unde gasim saune uscate in Romania?

Daca te pregatesti de o vacanta in care relaxarea este cuvantul de baza, echipa Travelminit s-a gandit la tine si iti recomanda 5 unitati de cazare unde poti beneficia de efectele minunate ale saunei uscate.

  1. Hotel Carpathia Sinaia

Hotelul de 4 stele situat central in statiunea Sinaia, ofera camere recent renovate, un centru spa modern cu doua saune, o piscina interioara si cada cu hidromasaj. Pozitionarea excelenta, la mai putin de 3 kilometri de Castelul Peles, Pelisor si manastirea Sinaia, face din hotelul Carpathia una dintre destinatiile perfecte pentru un sejur la munte in care puteti beneficia de relaxare si confort.

Tarif: 300 lei/camera dubla/noapte. Micul dejun este inclus in pret.

  1. Pensiunea Mokus Bicfalau

Pensiunea Mokus (veverita) este situata in satul Bicfalau la numai 26 de kilometri de municipiul Brasov, intr-o zona de vis, inconjurata de paduri. Pensiunea este un refugiu pentru cei care sunt in cautarea unei oaze de  relaxare si pentru cei care prefera zonele linistite, mai putin populate de catre turisti. Camerele au o priveliste exceptionala in care puteti admira depresiunea Barsei si muntii Ciucas, Bucegi si Piatra Mare. Unitatea de cazare dispune de sala de fitness, teren de sport, sauna finlandeza, gradina si foisor.

Tarif: 120 lei/camera dubla/noapte. Micul dejun este inclus in pret.

  1. Hotel Plaza V Targu-Mures

Situat in centrul orasului Targu-Mures, Hotelul Plaza garanteaza pentru serviciile de lux oferite oaspetilor care aleg sa-i calce pragul. Hotelul ofera clientilor acces gratuit la sectiunea wellness ce cuprinde baia cu aburi, jacuzzi si sauna uscata.

Tarif: 220 lei/camera dubla/noapte.

  1. Hotel Suprem Baile Olanesti

Hotelul Suprem este amplasat pe un platou ce ofera o panorama deosebita asupra dealurilor impadurite din vecinatate. Complexul dispune de sauna finlandeza, cabina de sare si piscina interioara.

Tarif: 112 lei/camera dubla/noapte.

  1. Septimia Resort Hotel Wellness&Spa Odorheiu Secuiesc

Complexul situat in estul Transilvaniei, la poalele muntilor Harghita, reprezinta locul ideal pentru odihna, relaxare sau intalniri de afaceri.

Centrul wellness al Hotelului Septimia include bazine de inot, jacuzzi, sauna finlandeza, ciubar din lemn, piscina interioara, piscina exterioara, baie de aburi, salon de infrumusetare, solar si cabina de sare.

Tarif: 316 lei/camera dubla/noapte. Micul dejun este inclus in pret.

Tarifele sunt valabile pentru o singura noapte de cazare (23 – 24 decembrie 2016).