7 destinatii din Romania potrivite pentru un city break de poveste

*Sursa foto: Lucian BOLCA / Shutterstock.com

In incercarea de a cuceri noi teritorii si a descoperi culturi diferite, cei mai multi dintre noi uita ca si in Romania sunt orase ce merita vizitate. Budapesta, Viena, Brno, Praga si multe altele au frumusetea lor aparte, insa niciodata nu vor egala farmecul stradutelor inguste din Sighisoara sau al castelelor pline de mister din Transilvania. Inainte sa te avanti sa explorezi in lung si in lat batranul continent, iti recomandam sa faci o vizita in tara ta, in Romania, si sa descoperi tot cea are ea mai bun si mai frumos.

Cazare gasesti pe Travelminit!

Iti recomandam astazi cateva dintre orasele romanesti care nu mai au nevoie de nicio introducere. Orase fascinante, care si-au facut loc in istoria, sufletul si preferintele romanilor. Iata care sunt cele 7 destinatii din Romania numai bune pentru un city break de vara:

  • Sibiu

Populat de romani, etnici maghiari si germani, Sibiu se prezinta ca un tablou complex  rezultat din contopirea culturilor comunitatilor de aici. Feeric, desprins parca din paginile unui basm, Sibiu are tot ceea ce ii trebuie unui oras pentru a fi destinatia ideala de weekend: restaurante cat cuprinde, peisaje de vis, muzee, biserici care mai de care mai deosebite si oameni fani. Unul dintre cele mai frumoase orase medievale de la noi din tara, Sibiu isi asteapta oaspetii cu bucate traditionale, obiective turistice la tot pasul si voie buna. Printre obiectivele turistice pe care nu trebuie sa le ratezi in timpul sejurului la Sibiu se numara Piata Mare, Turnul Dulgherilor, Biserica Evanghelica, Podul Minciunilor, Muzeul farmaciei, Fantana cu grilaj,  Biserica Ursulinelor si Pasajul Scarilor.

Vezi si: 5 oferte de cazare in Sibiu

  • Timisoara

Perla culturala din vestul tarii isi face usor-usor loc printre cele mai vizitate orase din Romania. Cu o istorie impresionanta in spate si cateva recorduri care au pus asezarea romaneasca in prim plan acum cateva secole, Timisoara este cu siguranta un loc pe care trebuie sa il vezi inainte sa pleci din tara in cautarea altor comori urbane. Aflat de-a lungul timpului sub influenta mai multori culturi precum cea maghiara, cea turceasca, dar si cea austriaca, orasul de pe Bega s-a dezvoltat ca un mix intercultural total diferit de tot ceea ce mai gasesti in tara noastra. Cu puternice accente austrieci atat in arhitectura cat si in gastronomie, Timisoara s-a apropiat mai mult de partea vestica a Europei si a imprumutat tot ce era mai bun si mai roditor de la vecinii Romaniei. Daca ajungi prin Timisoara asigura-te ca nu vei rata Muzeul Consumatorului Comunist, Catedrala Mitropolitana, Centrul Vechi al orasului, Cladirea Palatului Culturii, Castelul Huniade, Bastionul Maria Theresia si  Fabrica de Bere.

Citeste si: 5 sugestii de cazare in Timisoara sub 150 lei/noapte

  • Brasov

Revenim in centrul tarii cu o alta propunere excelenta pentru un weekend relaxant: orasul Brasov. Cunoscut de catre straini ca fiind “Hollywood-ul Romaniei” datorita semnului cocotat pe varful muntelui, Brasov este una dintre destinatiile preferate de turistii care vin din afara granitelor. Or stii ei ceva de vin cu miile in fiecare an, nu?! Brasovul este fara doar si poate un oras frumos de la un capat la altul. Fie ca te lasi purtat de val si descoperi la pas stradutele inguste si colorate ale orasului, fie ca decizi sa te aventurezi intr-o expeditie in care sa incluzi cat mai multe obiective turistice, sigur n-ai sa te plictisesti. In cazul in care vrei urmezi cea de-a doua varianta iti recomandam sa nu ocolesti Castelul Bran, Biserica Neagra, Piata Sfatului, Strada Sforii, Bastionul Tesatorilor, Poarta Schei, Poarta Ecaterinei si Turnul Alb. 

Te-ar putea interesa si: 7 restaurante cu preparate traditionale din Brasov

  • Suceava

De pe plaiurile ardelenesti mergem direct catre inima Moldovei, tocmai in orasul Suceava. Fosta capitala a Moldovei, Suceava este genul de oras de care n-ai cum sa nu te indragostesti. Unul dintre cele mai vechi orase din tara, Suceava facineaza fiecare turist cu cladirile superbe, istoria impresionanta si povestile cu haiduci. Comparat adesea cu un muzeu in aer liber, orasul Suceava se mandreste cu numeroase biserici care au supravietuit eroic de-a lungul secolelor si cu o multime de alte obiective turistice ce nu trebuie ratate. Printre cele mai populare se numara Hanul Domnesc, Manastirea Sf. Ioan cel Nou, Cetatea de Scaun a Sucevei, Biserica Mirauti, Biserica Sfanta Cruce si Biserica Sfantul Simion. 

Vezi si: Cetatea de Scaun din Suceava, o constructie veche de peste 600 de ani

  • Cluj Napoca

Clujul este din ce in ce mai des privit ca un egal al Bucurestiului, atat din punct de vedere al oportunitatilor de cariera cat si din pricina evenimentelor din ce in ce mai numeroase care se petrec aici. Desi este situat la polul opus al tarii fata de Bucuresti, Clujul se bucura de popularitate crescuta in randul tinerilor care fac vizite orasului din centrul Ardealului ori de cate ori au timp liber. Fie ca esti un fan al festivalurilor sau vrei doar sa faci cunostinta cu “cealalta capitala”, poti sa te aventurezi intr-un city break in Cluj in orice anotimp. Fie iarna, fie vara, in Cluj vei gasi mereu lucruri faine de facut si locuri frumoase de vizitat. Apropo de locuri frumoase, include in itinerariul tau si Gradina Botanica “Alexandru Borza”, Muzeul Etnografic al Transilvaniei si Casa Mehffy. 

  • Sighisoara

Nu puteam sa excludem din aceasta lista orasul care gazduieste singura cetate locuita din Europa, Sighisoara. Fotografiile cu stradutele pietruite si fatadele colorate ale caselor din cetate au facut inconjurul lumii cu ajutoru retelelor de socializare si au adus Sighisoarei o crestere considerabila a numarului de turisti. Fascinati de povestea domnitorului Vlad Tepes, cunoscut si drept Dracula, turistii straini vin sa vada locul in care acesta s-a nascut si sa descopere cat mai multe din tainele copilariei sale. Urmeaza-le exemplul si descopera si tu unul dintre cele mai inedite locuri de la noi din tara in urmatorul city break.

Daca tot ajungi in Sighisoara, asigura-te ca poposesti intr-unul dintre cele 5 restaurante de top din Sighisoara.

  • Constanta

Multi ar fi tentati sa creada despre Constanta ca este doar o oprire obligatorie in drumul catre plaja, insa nu este deloc asa. Constanta este unul dintre cele mai bogate orase din Romania din punct de vedere istoric si ascunde pe strazile sale povesti nemaipomenite. Asadar, anul acesta cand te intrepti spre mare, ia-ti un ragaz de 2-3 zile in care sa descoperi frumusetile orasului de la malul Marii Negre. Printre obiectivele turistice care nu trebuie sa lipseasca din itinerariul tau se numara Piata Ovidiu, Cazinoul din Constanta, Farul Genovez, Casa cu Lei, Catedrala Sf. Apostol Petru si Pavel, Moscheea Mare Mahmoud II si Muzeul de Arta Populara.