7 destinatii vibrante pentru vacanta de Craciun la care nu te-ai gandit pana acum

Balate Dorin/Shutterstock.com

In mai putin de o luna vom sarbatori una dintre cele mai importante sarbatori crestine si, totodata, venirea celui mai asteptat personaj din toate timpurile – Mos Craciun. Clinchete de zurgalai, colinde de mult uitate, cei mai buni cozonaci si compania celor dragi sunt doar cateva dintre elementele care fac din aceasta sarbatoare un adevarat eveniment magic. Redescopera si tu magia Craciunului intr-un loc de poveste din Romania. Ia-ti toata familia, prietenii sau colegii si imbarcati-va catre o destinatie de vis:

1. Vatra Dornei

Sarbatoarea Craciunului ii aduce pe localnici laolalte si pe turisti mai aproape de traditiile si obiceiurile bucovinene. Renumita pentru peisajele de poveste, traditiile interesante si preparatele delicioase, Vatra Dornei pare a fi una dintre cele mai potrivite destinatii pentru Craciunul de anul acesta.

Cauta cazare in Vatra Dornei

2. Vanatori-Neamt

Cunoscuta pentru parcul national ce adaposteste unele dintre putinele exemplare de zimbrii existente pe teritoriul european, comuna Vanatori-Neamt ti-a pregatit un adevarat festin cu ocazia sarbatorilor de iarna. Pe data de 27 decembrie are loc festivalul “Datini si obiceiuri” – editia a XVIII-a -, prilej pentru oaspetii comunei sa intre in contact cu traditiile locale, sa cunoasca mai bine obiceiurile practicate in zona si sa se imprieteneasca cu oamenii locului.

Cauta cazare in Vanatori-Neamt

3. Oradea

Oradea concureaza anul acesta pentru titlul de “Cel mai frumos targ de Craciun din tara” cu un proiect special ce va fi inaugurat pe 30 noiembrie in Piata Unirii. Magia sarbatorilor va fi prezenta in tot locul si va readuce la viata atmosfera specifica acestei perioade. Avand o serie de concerte tematice, evenimente si workshop-uri, targul de Craciun din Oradea se anunta a fi centrul distractiei in perioada urmatoare. Daca n-ai reusit sa ajungi anul asta in Oradea, insa ti-ai fi dorit tare mult, asta este sansa ta!

Cauta cazare in Oradea

4. Sighetu Marmatiei

Incepand de miercuri, 5 decembrie, si pana la finalul anului, strazile din Sighetu Marmatiei vor fi o adevarata scena pentru spectacolele si evenimentele ce vor anima atmosfera locului. De la concerte sustinute de copii, demonstratii de maestrie cu mesterii din Vadul Izei, spectacole de dans popular si concert de colinde pana la expozitii tematice, de toate te poti bucura in perioada sarbatorilor in Sighetu Marmatiei.

Cauta cazare in Sighetu Marmatiei 

5. Targu – Mures

Situat in centrul Romaniei, intr-o zona de poveste, Targu-Muresul este adesea subestimat de catre turistii ce ajung in zona. Fiind locatizat la mica distanta de Sighisoara, Cluj Napoca si Turda, Targu-Mures poate servi drept punct de plecare pentru numeroase expeditii din Transilvania. Pe langa avantajul de a se afla in apropierea mai multor obiective turistice importante, Targu-Mures se bucura la randu-i de o mostenire culturala si istorica importanta ce il face unic datorita mix-ului cultural reusit intre partea maghiara si cea romaneasca.

Cauta cazare in Targu-Mures 

6. Delta Dunarii

Daca in timpul sezonului cald delta este una dintre alegerile de top ale turistilor romani, in perioada rece delta este adesea ocolita de turisti. Delta a reusit sa se dezvolte destul de mult pe plan turistic in ultimii ani, datorita resort-urilor ridicate in zona si activitatilor specifice valorificate de acestia si agentiile de turism. Oferind pachete din ce in ce mai avantajoase atat pe timp de vara, cat si pe timp de iarna delta a reusit sa devina o destinatie permanenta, pe care a-i sa fii bucuros sa o descoperi in toata splendoarea si printre nametii asezati frumos pe malul apei.

Cauta cazare in Delta Dunarii

Capitala este adesea lasata in urma mai ales de locuitorii sai. Desi prezinta un potential urias – mai ales de sarbatori – capitala nu se afla intotdeauna in topul preferintelor bucurestenilor. Preferand sa petreaca vacanta la munte sau in provincie, alaturi de cei dragi, bucurestenii elibereaza strazile aglomerate lasand loc pentru turistii entuziasmati. Pe langa numeroasele concerte si evenimente tematice, oaspetii care ajung in capitala se pot bucura de petrecerile organizate in localurile din zona centrala si de mesele imbelsugate intinse de catre restaurantele traditionale din Bucuresti.

Cauta cazare in Bucuresti aici!