8 destinatii in care trebuie sa ajungi in 2018

Cine se trezeste de dimineata, departe ajunge, iar cine-si face planurile din timp, profita de cele mai bune preturi si scapa repede de griji.

Doar cateva zile ne mai despart de 2018, un an nou pe care noi il privim fix ca pe un album de fotografii gol pe care abia asteptam sa il umplem cu amintiri din toate vacantele minunate ce or sa vina. Cu mic, cu mare, ne pregatim pentru urmatorul sezon de aventuri si ne-am gandit sa impartasim cu tine 8 destinatii in care trebuie si tu sa ajungi neaparat in 2018:

1. Dubrovnik

Emi Cristea/Shutterstock.com

Orasul Dubrovnik se afla in sudul Croatiei, la aproximativ o zi de mers cu masina din Bucuresti. Elegant, cu un aer medieval accentuat de cladirile superbe si zidurile orasului, Dubrovnik a devenit “loc de pelerinaj” pentru turistii americani si nu numai datorita unui serial mega-cunoscut. Descopera toate frumusetile acestui loc unic in anul care vine si nu uita sa faci cat mai multe fotografii!

2. Eger

Fiulip Fuxa/Shutterstock.com

Eger este un orasel simpatic situat la aproximativ o ora si jumatate de mers cu masina de Budapesta, capitala Ungariei. Fiind considerat cea mai valoroasa asezare maghiara din punct de vedere cultural, exceptand Budapesta bineinteles, Eger merita macar o vizita de-o zi. Bucura-te de o zi relaxanta alaturi de cei dragi si lasa-te purtat de val printre stradutele pietruite ale orasului.

Cauta cazare pe hotelguru.ro/eger

3. Valea Viilor

Vania Tonova/Shutterstock.com

Satul care concureaza cu deja cunoscutele Viscri si Saschiz a facut cateva valuri in turismul local al anului 2017. Pastrand aceleasi elemente caracteristice comunitatilor sasesti din zona, Valea Viilor e o destinatie de weekend linistita care te va aduce mai aproape de cultura si traditiile comunitatilor din zona.

Cauta cazare pe hotelguru.ro/comuna-valea-viilor

4. Zagreb

Dreamer4787/Shutterstock.com

Ne intoarcem in Croatia pentru o scurta oprire in Zagreb. Un oras de-a dreptul spectaculos, Zagreb reuseste sa atraga un numar impresionant de turistii chiar daca este lipsit de elementul cheie al destinatiilor croate – plaja. In Zagreb ai sa gasesti o multime de cladiri interesante si cateva muzee care iti vor starni cu siguranta interesul.

Cauta cazare pe hotelguru.ro/zagrab

5. Budapesta

Yasonya/Shutterstock.com

Daca esti plin de energie, iti place sa mergi mult pe jos si esti extrem de curios, am gasit destinatia perfecta pentru tine. Budapesta, capitala Ungariei, este unul dintre cele mai apreciate orase europene. Desi are un numar de turisti aflat in continua crestere, Budapesta reuseste sa-si mentina preturile destul de scazute la mancare, cazare si transport, fapt ce o pozitioneaza in topul preferintelor turistilor europeni. Descopera si tu in 2018 faimoasa cladire a parlamentului maghiar, Castelul Buda, Biserica St Matthias si Bastionul Pescarilor.

Cauta cazare pe hotelguru.ro/budapesta

7. Oradea

Alex Ionas/Shutterstock.com

Oradea a fost una dintre destinatiile care au facut furori in 2017 si de care vom mai auzi cu siguranta si in 2018. Centrul Vechi proaspat renovat si impresionanta cetate a orasului sunt doar doua dintre obiectivele turistice care te asteapta in nord-vestul tarii. Bucura-te de frumusetea unica a acestui oras intr-o mini-vacanta de weekend in sezonul cald al lui 2018.

Cauta cazare pe hotelguru.ro/oradea

8. Targu-Mures

Iulian Dragomir/Shutterstock.com

Adesea trecut cu vederea de catre turisti, Targu-Mures este unul dintre orasele transilvanene pe care trebuie neaparat sa vizitezi in 2018. Cu o cetate superba si cateva bijuterii arhitecturale fara egal, Targu-Muresul te va tine ocupat pentru cel putin un weekend

Cauta cazare pe hotelguru.ro/targu-mures

Lasa-ne un comentariu cu destinatia ta favorita si spune-ne de ce ai vrea sa o vizitezi in anul ce vine!