Ce este mai frumos decât să descoperi peisaje pitorești care par desprinse din cărți? Mai ales dacă simți nevoia de reculegere și relaxare. În acest caz, îți venim în ajutor cu propunerea perfectă pentru a încheia vara cum se cuvine, într-un cadru neatins de trecerea timpului. Iată lista noastră de 5 destinații rurale pe care trebuie neapărat să le descoperi!
Satul transilvănean atrage anual zeci de mii de vizitatori, lucru care se datorează în mod evident frumuseții lui incontestabile, dar și popularității pe care a dobândit-o după ce regele Charles a achiziționat o casă în acest colț de rai. Poți să explorezi meleagurile luând-o la pas pe ulițe, pe două roți și poți face chiar și echitație! Trebuie să incluzi în itinerarul tău Biserica fortificată (din turnul căreia vei avea parte de o priveliște unică), Cetatea Viscri, Muzeul Civilizaţiei Săseşti și, nu în cele din urmă, străzile cu construcții tradiționale pestrițe, unde vei fi întâmpinat de localnicii prietenoși.
Citește și: 4 cazări cu SPA perfecte pentru momente de relaxare
Rimetea
Considerată de mulți drept cea mai frumoasă comună din țară, Rimetea te va uimi cu siguranță. Afirmăm acest lucru cu încredere, căci este certificat de premiul Europa Nostra al Comisiei Europene, pe care l-a primit pentru buna conservare a patrimoniului cultural. Cât despre ce poți face în „satul caselor albe”, îți sugerăm să începi prin a te bucura de aerul curat și de tabloul de vis, să continui cu o vizită la moara de apă, iar dacă te simți aventuros, cu o drumeție pe muntele Piatra Secuiului, de unde vei putea admira cel mai bine căsuțele tradiționale.
Breb
Satul Breb aparține comunei Ocna Șugatag și este cea mai vizitată localitate maramureșeană. Acest lucru nu este întâmplător, căci are de oferit priveliști demne de imortalizat și o mulțime de ocazii de a le admira. Poți de exemplu, să pornești la drum spre Coasta Cocoșului și lacurile Morărenilor şi Taul Chendroaiei, sau să vizitezi ariile protejate Rezervația Creasta Cocoșului, Pădurea Crăiasca, Lacul Morărenilor, Tăurile de la Hoteni, Turbăria Iezerul Mare, Cheile Tătarului și Mlaștinile Poiana Brazilor, care se află în apropiere. Însă ce trebuie să faci neapărat cât ești în Breb este o plimbare pe drumurile de pământ, de-a lungul cărora sunt așezate căsuțele de lemn cu detalii atent sculptate.
Măgura
La doar o oră distanță de Brașov, la poalele munților Piatra Craiului și Bucegi, vei găsi un loc parcă desprins de tot ce înseamnă cotidian. Este vorba de satul Măgura, care este un adevărat refugiu pentru cei care caută liniște și pace, situat la peste 1000 de metri altitudine. Poți să trăiești experiența traiului domol, să tragi o gură de aer curat și să uiți de griji. Dacă îți dorești să rămâi activ și să descoperi împrejurimile, vei avea la dispoziție mai multe trasee de diferite grade de dificultate, cum ar fi Măgura-Prăpăstiile Zărneștiului și Măgura-sat Peștera.
Ciocănești
Vei găsi satul-muzeu în județul Suceava, la 20 de kilometri de Vatra Dornei, și te va fermeca iremediabil prin unicitatea lui. Ciocănești este cunoscută ca fiind una dintre cele mai colorate destinații europene, iar acest lucru se datorează căsuțelor încondeiate cu modele tradiționale, conform obiceiului local. Trebuie să incluzi pe lista ta Casa Muzeu Țăran Leontina, Muzeul Etnografic, iar în funcție de perioada anului pe care o alegi pentru vizita ta, poți lua parte la unul dintre festivalurile locale, și anume: Festivalul Național al Ouălor Încondeiate, Festivalul Național al Păstravului și Festivalul Național de Datini și Obiceiuri.
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.