5 desținatii cu cele mai frumoase priveliști din România

Care este cea mai bună modalitate de a te bucura din plin de toamnă? Pune la cale o călătorie în cele mai frumoase locuri din țara noastră, căci ne mândrim cu peisajele ei de poveste. Am selectat pentru tine 5 destinații cu priveliști minunate, care așteaptă să fie descoperite și imortalizate.

Transfăgărășan

Drumul șerpuit, care împânzește munții Făgăraș, are în jur de 152 de kilometri și o mulțime de atracții plăcute ochiului, pe care le vei descoperi pe parcursul și prin imprejurimile sale. Printre preferatele noastre se numără: Bâlea Lac, Barajul Vidraru, Cetatea Poenari și Cascada Călugărița.Vei găsi cel mai înalt punct al Transfăgărășanului la Bâlea Lac, la o altitudine de 2042 metri, de unde vei putea admira cei mai bine peisajul spectaculos. Te sfătuim să profiți de această perioadă, căci drumul este deschis vizitatorilor până în data de 30 octombrie.

Citește și: 5 destinații atipice de explorat în septembrie

Lacul Galeș

Dacă ești dornic de aventură și vrei să îți răsfeți privirea, îți propunem o drumeție prin Parcul Național Retezat. Acolo vei întâlni mai multe lacuri de formațiune glaciară, printre care și impresionantul lac Galeș, situat la altitudinea de 1990 de metri. Pentru a ajunge la el ai la dispoziție mai multe trasee, printre care și Cârnic-Cabana Pietrele-Lacul Galeș. Între Cârnic și Cabana Pietrele, vei urma marcajul cu linie albastră, urmând ca mai apoi să parcurgi traseul marcat cu triunghi roșu, până înspre lac. Ajuns la destinație, nu îți rămâne decât să îți tragi sufletul și să admiri apa cristalină.

Lacul Scropoasa

Una dintre cele mai fotografiate destinații, Lacul Scropoasa încântă an de an o mulțime de vizitatori, prin apa sa de culoarea smaraldului, perfectă pentru cele mai reușite capturi. Lacul de baraj a fost construit în 1929, în scop hidroenergetic și se află la o altitudine de 1197 metri.Vei găsi celebrul lac în munții Bucegi, unde poți ajunge cu ajutorul autoturismului personal, sau o poți lua la pas, într-o drumeție ușoară. 

Podul lui Dumnezeu

Măiestria naturii nu încetează să ne surprindă, iar Podul lui Dumnezeu este un exemplu viu în acest sens. Podul natural are o lungime de 30 metri și este cel de-al doilea ca mărime din Europa și cel mai mare de la noi din țară. Dacă te întrebi cum a fost posibil ca un asemenea fenomen să aibă loc, ei bine, podul s-a format în urma surpării tavanului Peșterii Podului. În prezent este singurul pod natural din lume care este circulat rutier, fiind traversat de drumul național DJ 670, și poate fi găsit în inima localității Ponoare, din județul Mehedinți.

Masivul Ceahlău

Ce spui de o aventură de toamnă? Te provocăm să explorezi Masivul Ceahlău, căci finalul drumeției vine la pachet cu o răsplată pe măsură: o priveliște care te va lăsa fără cuvinte. Vârful Toaca este punctul cel mai înalt și cel mai frumos al muntelui. Poți ajunge la el într-o drumeție ușoară de o zi, pornind din Izvorul Muntelui, continuând pe Curmătura Lutul Roșu spre Cabana Dochia, până la destinație. Nu îți mai rămâne de făcut decât să te bucuri de panorama impresionantă, de la altitudinea de 1904 metri. Deși traseul este unul ușor și accesibil oricui, vei avea nevoie de un echipament de munte complet înainte de a te aventura în drumeție.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro  și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.