Cele mai populare locuri de pelerinaj din România

Vrei să îți regăsești liniștea spirituală și să explorezi cele mai frumoase lăcașe de cult de la noi din țară? Am pregătit pentru tine o listă cu cele mai populare locuri de pelerinaj din România. Iată recomandările noastre.

Mănăstirea Nicula, județul Cluj

Mănăstirea de călugări Nicula este unul dintre cele mai importante puncte de pelerinaj din Ardeal și se găsește în localitatea cu același nume, din județul Cluj. O mulțime de credincioși se adună adună aici an de an, în special în ziua Adormirii Maicii Domnului. Acolo se află Icoana Maicii Domnului, zugrăvită în 1681 pe scândură de brad, care a lăcrimat continuu din 15 februarie până în 12 martie 1699.  

Citește și: Destinații perfecte pentru o vacanță în familie

Mănăstirea Prislop, județul Hunedoara

Mănăstirea Prislop se află în apropierea localității Silvașu de Sus și este unul dintre cele mai populare locuri de rugăciune și pelerinaj din România, fiind apreciată pentru cadrul natural de vis în care se află, dar și pentru ca este locul căruia Arsenia Boca i-a fost stareț. Lăcașul de cult a fost construit în secolul al XIV-lea din piatră, în stilul specific bisericilor din Țara Românească.

Mănăstirile din Șinca Nouă și Șinca Veche, județul Brașov

Mănăstirea din localitatea Șinca Nouă mai este cunoscută sub denumirea de „Mănăstirea tuturor românilor” și a fost construită în 2009, pe locul în care se afla o veche așezare monahală din secolele  XVII-XVIII. Pelerinii se adună în număr mare, în special cu ocazia Hramului Bisericii.

Mănăstirea Rupestră din Șinca Veche este situată pe dealul Pleșu, între munții Făgăraș și Perișani. Atrage an de an o mulțime de turiști pasionați de legendele și istoria locului. Se spune că lăcașul de cult datează de acum 7000 de ani și că a fost construit de către civilizația care a întemeiat „Templul Alb” din Insula Șerpilor.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.