3 locuri de picnic lângă București

Vrei să te bucuri din plin de zilele însorite de primăvară? Alege câteva preparate delicioase și pune la cale un picnic într-o după-amiază de weekend. Am alcătuit o listă cu locuri perfecte pentru un refugiu în natură, aflate la doar câțiva pași distanță de forfota capitalei.

Iată câteva sugestii.

Lacul Snagov

În apropiere de orașul cu același nume și la doar 40 de kilometri de nordul Bucureștiului vei găsi lacul natural de acumulare Snagov, care are o suprafață de aproximativ 5,5 kilometri pătrați și o adâncime maximă de aproximativ 14 metri. Îți poți așterne pătura de picnic chiar pe malul acestuia, iar apoi poți porni într-o plimbare cu barca, pentru a explora împrejurimile. Pe insula din mijlocul lacului se află Mănăstirea Snagov, unde se zvonește că ar fi fost înmormântat Vlad Țepeș.

Citește și: Cazări pentru o escapadă de primăvară în România

Pădurea Comana

Pădurea Comana se află în inima județului Giurgiu, la o distanță de 30 kilometri depărtare de sudul capitalei. Este cea mai mare suprafață de pădure de luncă din România, fiind alcătuită din 25.000 de hectare de pământ, care găzduiesc o mulțime de specii de plante și animale, unele dintre ele fiind ocrotite de lege. Așadar, acesta este locul perfect pentru cei care vor să fie martorii unui spectacol natural deosebit, în timp ce se bucură de aerul curat și de clipe de relaxare. Tot acolo se află și lacul Comana, pe malurile căruia se găsesc o mulțime de specii de arbori și plante, precum salcâmul, plopul alb, arinul, nufărul, rogozul, trestia și stuful, alcătuind un cadrul deosebit pentru picnicul tău. 

Parcul Dendrologic din Chitila

Parcul de aproximativ 100 de hectare se află în apropierea orașului Chitila, la 20 de kilometri distanță de București. A fost deschis în anul  1979, cu scopul de a conserva o multitudine de specii de plante locale și autohtone, dar și pentru a servi drept o oază de liniște și pace, unde localnicii și turiștii se pot recrea. Poți afla mai multe despre istoria acestuia, într-o vizită la Muzeul Naturii din incinta sa, unde sunt expuse o mulțime de plante și animale locale. Cea mai mare, dar și cea mai cunoscută zona a parcului este secțiunea de arbuști ornamentali și conifere, care adăpostește peste 300 de specii. Zona de lacuri și cascade artificiale este o altă atracție pe care trebuie să o incluzi în plimbarea ta, unde poți admira o mulțime de specii de plante acvatice și animale. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.