Ce poți vizita într-un sejur în Deltă?

Vremea însorită de primăvară îți oferă prilejul perfect de a descoperi frumusețea naturală a României. Simți nevoia de reculegere, deconectare și relaxare? Știm exact de ce ai nevoie. Îți propunem un sejur în Delta Dunării în care să te bucuri de aer curat și de obiective fascinante. Iată ce poți vizita.

Mănăstirea Halmyris

Situată în comuna Murighiol din județul Tulcea, mănăstirea Halmyris a fost construită în anul 2000, pe locul unde exista o fortăreață romană și o cetate bizantină, cu același nume, care a fost distrusă în secolul al VII-lea. Complexul cuprinde o serie de clădiri monahale, o capelă, casa starețului și alte clădiri administrative. Mănăstirea Halmyris găzduiește, de asemenea, un muzeu cu obiecte și artefacte arheologice descoperite pe situl Halmyrisului antic. Muzeul include o colecție de monede, obiecte de ceramică și alte artefacte care ilustrează viața și cultura din zona deltei Dunării în perioada romană și bizantină.

Citește și: Cele mai frumoase parcuri naționale din România

Gura Portiței

Gura Portiței este destinația ideală pentru turiștii care vor să experimenteze atmosfera autentică din Deltă în deplinătatea ei, cu tradiții, gastronomie și o frumusețe naturală unică. Aceasta este situată la vărsarea brațului Sulina în Marea Neagră, iar accesul se realizează doar pe apă. Cât timp ești acolo, te poți relaxa la plajă, poți practica sporturi acvatice precum windsurfing și poți admira specii de păsări precum pelicanul, pescărușul și egreta. La restaurantele și tavernele locale ai ocazia să deguști preparatele tradiționale din pește, caracatiță și creveți.

Pădurea Letea

În partea de nord-vest a Deltei se găsește una dintre cele mai mari păduri de nisip de pe întregul continent. Este vorba de Pădurea Letea, o arie protejată, care cuprinde peste 2.800 de hectare, adăpostind peste 200 de specii de plante (cum ar fi zada și vișinul de stepă) și numeroase specii de animale, printre care se numără mistrețul, căprioara, vulpea și râsul. Vizitele se realizează în compania ghizilor turistici autorizați, care îți vor pune la dispoziție o mulțime de trasee interesante pentru explorarea împrejurimilor. 

Muzeul Satului Nord-Dobrogean

Muzeul în aer liber este situat în orașul Tulcea și le oferă turiștilor o experiență tradițională inedită a vieții și culturii din regiunea nord-dobrogeană. De-a lungul a celor 4,5 hectare vei admira o mulțime de locuințe istorice, inclusiv biserici de lemn, case țărănești și case ale pescarilor. În plus, muzeul deține o colecție diversă de obiecte tradiționale, cum ar fi ustensile de bucătărie, instrumente muzicale și costume populare.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.