Cele mai frumoase parcuri naționale din România

Am pregătit pentru iubitorii noștri de natură o listă cu cele mai frumoase parcuri naționale din toată țara, unde te poți bucura de peisaje magnifice și de biodiversitate. Vrei să ai parte de momente de relaxare în inima naturii în timp ce explorezi cele mai frumoase zone într-o drumeție? Iată câteva recomandări.

Parcul Național Apuseni

Parcul Național Apuseni se află în centrul României și cuprinde 7.000 kilometri, fiind întins pe suprafața județelor Alba, Bihor, Cluj, Hunedoara și Sălaj. A fost declarat Parc Național în 2001 și se mândrește cu o mare diversitate geologică, faunistică și floristică. Printre cele mai importante atracții, care nu trebuie să lipsească din călătoria ta, se numără: Peștera Scărișoara, Peștera Urșilor, Cascada Vălul Miresei și Cascada Pisoaia. Tot acolo, vei găsi o mulțime de sate tradiționale pitorești, în care se mai păstrează obiceiuri străvechi și unde te poți bucura de bucate tradiționale delicioase. Printre acestea amintim Arieșeni, Rimetea, Cheile Turzii, Râmeț și Albac.

Citește și: Cele mai frumoase rezervații de flori sălbatice din România

Parcul Național Lunca Mureșului

În nord-vestul României, în apropierea orașului Arad, se află parcul național cu o suprafață de 17.000 de hectare. Acesta găzduiește diverse habitate inclusiv zone umede, păduri, câmpii și culturi agricole, unde trăiesc numeroase specii de animale, unele dintre ele fiind rare. Cât timp ești acolo, ai la dispoziție o mulțime de activități în aer liber, prin care să te bucuri din plin de experiență. De exemplu, poți practica sporturi nautice pe râului Mureș, poți porni într-o drumeție, într-o plimbare pe bicicletă, poți pescui și poți observa diversele specii de păsări.

Parcul Național Retezat

Parcul Național Retezat se află în munții cu același nume din Transilvania și este renumit în rândul iubitorilor de natură pentru peisajele sale impresionante, lacurile alpine, plantele și animalele rare și protejate. A fost declarat parc național în anul 1935 și cuprinde o suprafață de aproximativ 38.000 de hectare, care cuprinde peste 80 de lacuri alpine, printre care se numără faimoasele Bucura și Zănoaga. Tot acolo, se găsesc o mulțime de specii de animale precum ursul brun, lupul, râsul, vidra, capra neagră, sturzul de munte, ciocănitoarea de munte și multe altele. Este o destinația admirată de către împătimiții de drumeții, cărora le pune la dispoziție o mulțime de trasee montane cu diferite grade de dificultate. Printre cele mai renumite se numără traseele Pietrele – Judele, Judele – Gura Zlata, Râușor – Retezat și Râușor – Lacul Gemeni.


Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.