3 obiective turistice pe care le poți descoperi în munții Apuseni

Vrei să te bucuri din plin de toamnă printr-o experiență alpină? Ce spui de o escapadă în munții Apuseni? Cu peisaje desprinse din basme și monumente naturale uimitoare, acesta este locul potrivit pentru a te relaxa și a te bucura de aventură, de-o potrivă. Iată 3 obiective care trebuie să se afle pe lista ta de călătorie. 

Groapa Ruginoasa 

Un fenomen geologic spectaculos, Groapa Ruginoasa este o ravenă care măsoară peste 600 de metri, și care se găsește în munții Bătrâna (o grupă a munților Apuseni), la altitudinea de 1400 de metri, pe teritoriul localității Pietroasa din județul Bihor. Această destinație este potrivită pentru cei cu spirit de aventură, căci traseul presupune câteva dificultăți, din cauza pantelor abrupte. Traseul spre Groapa Ruginoasă începe din șaua Vârtop pe o bandă marcată cu galben. 

Citește și: Top 4 cele mai frumoase obiective turistice din Banat

Lacul Tarnița

La doar 30 de kilometri depărtare de Cluj-Napoca, în apropierea comunelor Râșca, Mărișel și Gilău, se găsește o adevărată oază de relaxare unde îți poți reîncărca bateriile. Este vorba de lacul de acumulare Tarnița, faimos în rândul turiștilor de pretutindeni pentru frumusețea lui naturală surprinzătoare, dar și pentru gama largă de activități în aer liber pe care o oferă. Cât timp ești aici, te poți bucura de plimbări cu barca, hidrobicicleta și caiacul. Lacul poate fi accesat cu ușurință, utilizând rutele de tramvai, autobuz și troleibuz din Cluj-Napoca.

Peștera Ghețarul Focul Viu 

Situată în Valea Galbenă, la altitudinea de 1.165 de metri, peștera din Munții Bihorului găzduiește al treilea cel mai mare ghețar subteran din România. O vizită la această peșteră în timpul prânzului te va introduce într-un spectacol de lumină fascinant, creat de razele soarelui, care pătrund printr-o spărtură în tavanul peșterii, fenomen care i-a adus denumirea de „Focul Viu”. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.