Top 4 cele mai frumoase obiective turistice din Banat

Dorul de ducă nu îți dă pace și simți nevoia de o nouă aventură? Știm exact de ce ai nevoie: o escapadă în care să explorezi cele mai frumoase atracții din Banat. Ca de fiecare dată, am pregătit pentru tine câteva sugestii care să îți stârnească pofta de călătorie și pe care să le incluzi în planurile tale.

Cheile Nerei

Cheile Nerei reprezintă o zonă de o frumusețe deosebită din sud-vestul României, care se întinde de-a lungul a 22 kilometri dintre localitățile Șopotu Nou și Sasca Română, fiind cele mai mari chei care se găsesc pe teritoriul țării noastre. Aici, turiștii se pot bucura din plin de relaxare în natură și de diverse activități în aer liber, cum ar fi parcurgerea traseelor de drumeție, de-a lungul cărora le vor fi dezvaluite peisaje absolut fermecătoare. Printre cele mai frumoase obiective pe care le poți descoperi aici, se numără cascadele Beușnița și La Văioaga, lacul Ochiul Beiului și traseul La Tunele.

Citește și: 3 destinații din județul Buzău pe care nu trebuie să le ratezi

Cheile Carașului

Cheile Carașului constituie un defileu spectaculos săpat de râul Caraș în munții Banatului, localizat în partea de sud-vest a țării, în apropierea localității Anina, din județul Caraș-Severin. Rezervația naturală este o parte importantă a Parcului Național Semenic-Cheile Carașului și se întinde pe o suprafață de 578 de hectare, în Munții Aninei, la confluența pârâului Comarnic cu râul Caraș. Acest defileu are o lungime de aproximativ 18-19 kilometri, fiind înconjurat de pereți înalți ce depășesc 150 de metri.  Accesul în această zonă deosebită se face prin comuna Carașova, pe o potecă care se desfășoară pe malul râului Caraș, și care poate fi străbătută la pas.

Biserica Romano-Catolică din Vinga

Biserica Romano-Catolică din Vinga este un obiectiv din Banat mai puțin cunoscut, însă cu adevărat spectaculos, care se găsește la doar la 33 de kilometri distanță de Timișoara. Bijuteria neo-gotică, a fost proiectată de către arhitectul vienez Richter Edward, și a fost construită de către comunitatea bulgară, în doar doi ani de zile, începând cu anul 1890. În interiorul bisericii se găsesc nu mai puțin de 9 altare, o orgă pneumatică și 43 de statui din lemn. 

Insula Ostrov

Insula Ostrov, cunoscută și sub numele de “Insula Cailor Sălbatici” sau “Paradisul Verde din Banat,” se află în județul Caraș-Severin, la o distanță de 170 de kilometri de Timișoara. Acesta este refugiul perfect pentru iubitorii de natură, care au șansa să admire numeroasele specii de păsări și cai, care se găsesc aici.  Se estimează că pe insulă trăiesc aproximativ 100 de exemplare de cai sălbatici, alături de alte specii precum egretă neagră, cormoran mare și lebede.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.