Care este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine? Plănuiește o vacanță prin țară și descoperă nenumărate beneficii pentru corp și minte. Îți prezentăm câteva locuri pe care să le incluzi în lista ta de călătorie.
Borsec, județul Harghita
Stațiunea balneoclimaterică Borsec este situată în depresiunea cu același nume din Carpații Orientali, la o altitudine de 900 m și este renumită pentru apele sale minerale cu proprietăți vindecătoare. Aici se găsesc o mulțime de centre balneare în care apele minerale sunt utilizate în tratamentul diferitelor afecțiuni precum cele digestive, renale și metabolice. Este, de asemenea, o zonă care oferă peisaje deosebite celor care pornesc în explorare, iar în acest sens îți propunem să vizitezi Izvorul Străvechi, Peștera de Gheață și Cetatea Bufnițelor.
Citește și: Povestea cazinoului din Constanța
Stâna de Vale, județul Bihor
Stâna de Vale se află în comuna Budureasa din în Masivul Vlădeasa, la altitudinea de 1100 m și este una dintre cele mai populare destinații de odihnă și tratament din țară, grație aerului curat, puternic ozonat. Este recomandată în special celor care suferă de alergii sau alte afecțiuni ale sistemului respirator, afecțiuni endocrine și nevroze. Printre tratamentele de care poți beneficia la Stâna de Vale se numără fitoterapia (băile cu plante), electroterapia, gimnastica medicală și masajul.
Slănic Moldova, județul Bacău
Stațiunea balneoclimaterică Slănic Moldova se găsește pe valea pârâului Slănic din masivul Nemira, la altitudinea de 530 de metri, într-un cadru natural superb, compus din păduri de conifere și foioase. Stațiunea este faimoasă pentru izvoarele sale de ape minerale, descoperite încă din 1801, cu ape carbonate, bicarbonatate, sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice și oligominerale și aer bogat în aerosoli rășinoși. Aici se pot trata afecțiuni ale sistemului respirator, cardiovasculare și endocrine.
Sovata, județul Mureș
Situată în județul Mureș, la poalele Munților Gurghiu, stațiunea Sovata este unică în lume, căci aici se află lacul Ursu, cel mai mare lac helioterm sărat de pe întregul glob, având o suprafață de 40.235 mp și peste 18 m adâncime. Tot aici se găsesc și lacurile Verde, Negru, Roșu, Aluniș, Mierlei și Serpilor, apreciate pentru calitățile lor helioterme. Proprietățile terapeutice ale lacurilor cu apă clorurată și sodică, precum și ale nămolului lor, sunt recunoscute pentru tratarea diverselor afecțiuni, cum ar fi cele ginecologice.
Băile Felix, județul Bihor
Băile Felix este cea mai mare stațiune balneară din România, și se află la doar 10 km distanță de Oradea, astfel încât dacă plănuiești un city-break, poți profita de ocazie pentru a te bucura de momente de relaxare binemeritate. Apele minerale care se găsesc în stațiune sunt utilizate în tratamentele afecțiunilor reumatismale, dermatologice și ale aparatului locomotor. Turiștii pot beneficia de o varietate de facilități și servicii de tratament, precum băi cu ape termale, masaje terapeutice, terapii cu nămol, hidroterapie și fizioterapie.
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.