Printre comorile de pe teritoriul României se numără mai mulți arbori prețioși, care sunt rari atât în Europa cât și în intreaga lume. Astăzi vom vorbi despre 3 dintre aceștia. Să începem!
Stejarul de la Mercheașa, județul Brașov
Stejarul de la Mercheașa din județul Brașov a dobânditi reputația de ”Bătrânul Carpaților”, datorită vârstei sale impresionante de peste 900 de ani. Totodată, acesta este al doilea cel mai mare stejar viu din România, măsurând impresionanta circumferință de 920 cm și o înălțime de aproximativ 21 de metri. Stejarul din specia Quercus Robus a fost declarat arie protejată în anul 2012 și este ocrotit de către asociația Carpaterra. Poți ajunge la el urmând un traseu marcat cu cruce albastră, care începe de la ieșirea din Mecheașa.
Citește și: 4 unități de cazare la munte unde poți încheia toamna
Arborele lalea din Avrig
Cei doi arbori din curtea Palatului Brukenthal vestesc fiecare început de vară, cu florile lor spectaculoase, galben-portocalii, care pot fi admirate timp de două săptămâni. Conform legendei, acești arbori au fost aduși în urmă cu 200 de ani din America de Nord, de către baronul Samuel von Brukenthal, un pasionat al plantelor rare. Cu mult timp în urmă, domeniul baronului Brukenthal era cunoscut sub numele de “Edenul Transilvaniei” datorită frumuseții sale, care a cucerit vizitatorii de pretutindeni.
Arborii de Sequoia din Rogojel
Arborii de Sequoia de la poalele masivului Vlădeasa veghează asupra localității Rogojel de peste un secol, când au fost plantați de către baronul Gal Silvestru. Aceștia se găsesc la aproximativ 80 de kilometri distanță de Cluj-Napoca și poți ajunge la ei urmând traseul Cluj-Napoca – Huedin – Bologa – Săcuieu – Rogojel. Arborii de Sequia sunt printre cele mai mari specii din lume și sunt originari a sunt originari din Munţii Sierra Nevada.
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.