Ești în căutarea unui refugiu urban care să îți permită să te deconectezi preț de câteva clipe? Îți propunem să vizitezi aceste 4 cele mai frumoase grădini botanice din România. Nu doar că vei avea parte de relaxare binemeritată, dar vei avea ocazia să admiri specii fascinante de plante adunate de pe tot globul. Iată care sunt propunerile noastre.
Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” din București
Grădina Dimitrie Brândză, se găsește în inima cartierului Cotroceni din Capitală, întinzându-se de-a lungul a 18 hectare, împărțite în 12 sectoare. Aici ai ocazia să admiri peste 10.000 de specii de plante, multe dintre acestea fiind rare. În incinta sa se găsesc Institutul și Muzeul Botanic. Muzeul Botanic cuprinde 20 de încăperi și adăpostește adăpostește o gamă variată de exponate ce ilustrează diversitatea florei locale și mondiale. Aici, poți explora ecosisteme diverse, de la flora Deltei Dunării până la plantele caracteristice zonelor montane.
Citește și: Cele mai frumoase conace din România
Grădina Botanică Alexandru Borza din Cluj-Napoca
Grădina Botanică Alexandru Borza este refugiul perfect pentru relaxare și deconectare în timpului unui city-break în Cluj-Napoca. Aceasta este situată în sudul orașului, pe Strada Republicii, cuprinzând 14 hectare, dintre care 7,5 kilometri de alei, de-a lungul cărora vei descoperi o varietate impresionantă de peste 10.000 de specii de plante, adunate din toată lumea. Grădina Botanică a fost înființată în 1872, la inițiativa lingvistului maghiar Sámuel Brassai, iar în prezent se află în administrația Universității Babeș-Bolyai. Cât timp ești aici, asigură-te că vizitezi turnul de apă și grădina japoneză, două dintre cele mai admirate atracții ale sale.
Grădina Botanică din Iași
Grădina Botanică din Iași, fondată în 1856 de medicul și naturalistul Anastasie Fătu, este cea mai veche și mai mare grădină botanică universitară din România. Grădina Botanică Anastasie Fătu este situată pe Dealul Copou, cuprinzând 10 secții, care adăpostesc peste 7500 de specii de plante, de-a lungul a 87,95 de hectare. În cadrul secției biologice, se găsesc două exemplare impresionante de tei arginii, provenite din drajonii colectați din Teiul lui Eminescu și plantați în anul 1981. În timpul sezonului cald, ai ocazia să admiri o mulțime de colecții fascinante, care includ azalee, camelii, orhidee, cactuși, bonsai, trandafiri și dalii.
I Giardini di Zoe, județul Hunedoara
I Giardini di Zoe este un loc desprins din basme, situat în satul Banpotoc din județul Hunedoara, la doar 25 de kilometri distanță de Castelul Huniazilor. Grădina Botanică este creația lui Giovanni Salvatelli, care a adus la viață acest loc magic, în cinstea primei sale nepoate, Zoe. Grădina se întinde pe o suprafață de 3 hectare, și poate fi explorată pe tot parcursul anului.
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.