5 atracții din Munții Piatra Craiului și din împrejurimi

Ești de părere că vara nu este completă fără o escapadă montană? Ce-ai spune de o aventură plină de descoperiri în munții Piatra Craiului? Am ales pentru tine 5 dintre cele mai frumoase destinații pe care le poți explora în vacanța ta.

Zărnești

Pitorescul Zărnești este punctul perfect din care să începi aventura, căci îți oferă acces la mai multe trasee montane în Piatra Craiului. Cât timp ești aici, asigură-te că nu ratezi o drumeție la Prăpăstiile Zărneștiului, o bijuterie naturală, reprezentată de un canion lung de aproximativ 5 km, cu pereți de calcar care se ridică la înălțimi impresionante. Traseul prin Prăpăstii este accesibil și oferă priveliști deosebite, fiind perfect pentru o plimbare relaxantă.  Tot aici, ai ocazia să vizitezi sanctuarul de urși Libearty, singura rezervație de urși bruni din România și cea mai mare rezervație de acest fel din lume.

Cabana Curmătura

Situată la o altitudine de 1.470 de metri, Cabana Curmătura este unul dintre cele mai cunoscute zone de popas din Piatra Craiului. Aici te poți bucura de o pauză binemeritată, la pachet cu priveliști care îți vor rămâne în minte și în suflet multă vreme. Traseul către Cabana Curmătura este de dificultate ușoară, fiind perfect și pentru cei mai puțin experimentați în drumeții.

Citește și: 5 cazări perfecte pentru un sejur liniștit, aproape de natură

Vârful La Om (Piscul Baciului)

La o altitudine de 2.238 de metri, Vârful La Om este cel mai înalt punct din Piatra Craiului. Deși traseul către vârf este solicitant, efortul depus este recompensat cu priveliști panoramice asupra întregii creste și asupra munților învecinați. Este o provocare pentru orice pasionat de drumeții montane, dar și o experiență de neuitat.

Satele Măgura și Peștera

Situate la poalele munților Piatra Craiului, acestea sunt două dintre cele mai frumoase sate pe care le poți găsi pe plaiurile noastre, fiind refugiul perfect pentru orice își dorește câteva momente de deconectare. Aici te poți bucura de liniște, aer curat și peisaje rurale fermecătoare, în timp ce redescoperi bucuria traiului simplu.

Refugiul Grind

Refugiul Grind este un punct de popas și adăpost pentru turiști, care se găsește în zona La Table, la altitudinea de 1,620 m. Este locul perfect pentru a te odihni și a admira frumusețea înconjurătoare în timp ce explorezi munții. De aici, poți continua aventura pe traseele montane către alte destinații din Piatra Craiului sau poți alege să te relaxezi și să te bucuri de peisajul montan din jurul refugiului.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.