Ce tip de bagaj să alegi în funcție de destinație

Indiferent de durata ei, o călătorie este un prilej de relaxare și bună dispoziție. Însă, gândul că va trebui să organizezi un bagaj poate fi o adevărată provocare. Se poate întâmpla fie să nu știi ce să pui în valiză pentru a fi confortabilă la drum, fie să realizezi că nu ai pe acasă
trolerul potrivit pentru tipul călătoriei.
De aceea, este bine să pui în balanță zilele în care vei fi plecat, tipul călătoriei, precum și mijloacele de transport. Hai să aflăm în continuare ce fel de bagaje să alegi pentru vacanța ta, în funcție de destinație și perioadă.

City-break sau ce bagaje să alegi pentru călătorii scurte


Atunci când vrei să scapi de rutina de la birou și telefoane care sună încontinuu, sigur te gândești la o vacanță city-break pe perioada weekend-ului. Pentru că timpul e scurt, ai nevoie să împachetezi rapid tot ce îți trebuie și să pleci liniștit.
În călătoriile scurte nu ai nevoie de foarte multe haine sau obiecte. De aceea, un rucsac sau o geantă de voiaj sunt exact ceea ce îți trebuie. Îți poți pune haine pentru două zile și câteva obiecte personale.
Dacă alegi să pleci, de exemplu, cu avionul la Viena, sau în alte capitale europene, nu va mai trebui să te ocupi de predarea și preluarea unui bagaj de cală. Tot ceea ce îți trebuie este la îndemâna ta, în bagajul de mână.

Trolere și genți de voiaj pentru concedii în străinătate


În cazul concediilor vorbim, cel mai adesea, despre destinații mai îndepărtate și perioade mai lungi. Ceea ce înseamnă că ai nevoie să ai la tine mai multe lucruri și, implicit, un bagaj mai mare. Dacă pentru călătoriile scurte este suficient un rucsac, pentru concediile de vară ai
nevoie de trolere de dimensiuni mai mari și poate chiar personalizate pentru nevoile fiecărui membru al familiei.
Dacă alegi transportul aerian către destinația de vacanță, asigură-te că trolerul se încadrează în dimensiunile specificate de către compania aeriană. În caz contrar, vei fi nevoit să plătești o taxă suplimentară pentru bagaj.
În cazul în care concediul tău se rezumă la o săptămână la schi, ia în calcul faptul că hainele de iarnă ocupă mai mult spațiu, fiind mai groase, ceea ce va presupune rezervarea unui bagaj de cală.

Ce fel de bagaje să alegi pentru călătorii cu mașina


Atunci când alegi să conduci mașina personală către destinația de vacanță te bucuri de confortul propriului autoturism, dar și de posibilitatea de a lua un bagaj mai mare. Și dacă vrei să profiți la maximum de spațiul din portbagajul mașinii, uite ce trebuie să faci:

 Alege genți din material textil;
 Așază bagajele cât mai apropiate una de cealaltă;
 Depozitează lucrurile în mai multe genți, pe categorii, pentru a fi mai ușor de căutat
obiectele necesare.