Brasov – 5 sugestii de cazare de la Travelminit

Casa Postavarului, BrasovOrice weekend poate fi transformat intr-o escapada romantica sau o excursie relaxanta. Destinatia poate fi o statiune montana, una la malul marii sau un oras drag, asa cum este Brasovul. Parca niciodata nu te saturi sa te plimbi prin centrul sau, sa vizitezi cetatuia si cladirile vechi si sa te bucuri de timpul pretios petrecut pe terasa unei cafenele sau la masa unui restaurant primitor. O zi la Brasov este prea putin daca vrei sa cutreieri in lung si-n lat acest oras al contrastelor. Cel mai bine ar fi sa ii oferi macar 2-3 zile din viata ta, ca sa te poata rasplati.

Vechiul oras medieval – renumit altadata pentru cei mai buni mestesugari, comercianti si bijutieri din Transilvania – nu duce lipsa de spatii de cazare confortabile, moderne sau rustice, potrivite pentru toate buzunarele. Iata mai jos 5 sugestii de cazare de la Travelminit din Brasov, care-ti pot fi de mare ajutor atunci cand nu stii pentru ce fel de pensiune sau hotel sa optezi.

Hotel Coroana**

Cladirea in care a fost amenajat Hotelul Coroana din Brasov (denumit odinioara Hotel Krone, dupa vechiul nume al orasului, Kronstadt) reprezinta una dintre bijuteriile arhitecturale ale Brasovului, fiind cel mai vechi hotel din oras (construit in 1910) si locul de intalnire a personalitatilor vremii. Plasat pe vestita artera pietonala a orasului, aproape de linia de demarcatie a portii vechii cetati, aproape de Piata Sfatului si de Biserica Neagra, hotelul atrage privirile prin arhitectura Art Noveau si Baroque, fiind declarat monument istoric. Arhitectii Schuller si Goldsmidt s-au inspirat din arhitectura müncheneza, propunand o cladire-simbol ce multumea atat prin estetic, cat si prin functionalitate. De-a lungul vremii, pragul hotelului a fost trecut de nume importante ale spiritualitatii romanesti precum: George Cosbuc, Cincinat Pavelescu, Lucian Blaga, Emil Cioran, Octavian Goga. Tot aici a avut loc si prima sezatoare literara din Brasov, in anul 1923.

Hotelul dispune de 80 de camere spatioase, ce ofera o priveliste deosebita catre Masivul Tampa si Bulevardul Republicii. Toate au baie proprie cu WC si cada, TV in camera cu programe satelit si minibar (contra cost), internet WiFi gratuit.
Tarif*: 196 de lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Curtea Brasoveana****

Pensiunea este situata in Scheii Brasovului, una dintre cele mai vechi zone ale orasului, care se remarca prin liniste si locuinte frumoase, cu arhitecturi vechi ce atrag zilnic mii de turisti. Curtea Brasoveana ofera oaspetilor sai 9 camere duble, un apartament si 4 garsoniere (in total 26 de spatii de cazare) cu internet WiFi gratuit. Sunt acceptate chiar si animalele de companie, iar contra cost exista sauna finlandeza, salon de coafura, sala de fitness si parcare. In curtea pensiunii este amenajata o gradina frumoasa, cu gratar.
Tarif*: 268 de lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Casa Postavarului

Pe strada Postavarului, la numai 2 minute distanta de Biserica Neagra, Piata Sfatului si de centrul istoric se afla Casa Postavarului, o alta locatie frumoasa din Brasov care te invita sa ramai peste noapte. Sinagoga din Brasov si Bastionul Fierarilor sunt la doar 700m distanta de locatie.

Cele sase spatii de cazare (camere duble, o garsoniera si un apartament) ofera vederi frumoase spre centrul istoric si masivul Tampa. Toate camerele au baie proprie si uscator de par, centrala, internet WiFi gratuit, TV LED HD cu peste 130 de programe, frigider, minibar, filtru de cafea, fierbator de apa, cuptor cu microunde. Unele dintre ele dispun de terasa sau balcon.
Tarif*: 160 de lei camera dubla/noapte (fara mic dejun)

Hotel Gema***

Este unul dintre cele mai noi hoteluri construite in Brasov si este usor accesibil din Calea Bucuresti (la 20m distanta), facand legatura intre Predeal si centrul Brasovului. Hotelul Gema*** din Brasov va pune la dispozitie 15 camere duble dotate cu rafinament, un salon unde puteti servi micul dejun si o terasa acoperita. Toate dispun de baie proprie cu cadita de dus si uscator de par, balcon sau terasa, internet WiFi gratuit in camera, frigider, halat de baie,minibar (contra cost), TV LCD si programe prin cablu.

Locatia este ideala pentru cei sositi in vacanta, dar si pentru cei care tranziteaza Brasovul in interes de afaceri. Centrul istoric si cele mai frumoase atractii ale orasului se afla la numai cateva minute de hotel.
Tarif*: 195 de lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Pensiunea Leo***

Situata in imediata vecinatate a Centrului Civic al Brasovului, la o distanta de cateva minute de Gara Brasov, Sala Sporturilor, International Trade Center (ITC) si Patinoarul Olimpic, pensiunea Leo este amplasata intr-o zona linistita rezidentiala. Centrul istoric este la numai 2km de hotel (chiar langa hotel exista o statie de autobuz), iar de Poiana Brasov va despart doar 10 minute cu masina.

Pensiunea ofera oaspetilor 15 spatii de cazare luminoase, cu dotari moderne: baie proprie cu dus, internet WiFi gratuit, TV LCD prin cablu si frigider. Cei care doresc, pot servi micul dejun in camera. De asemenea, pensiunea dispune de un bar, terasa si parcare privata gratuita. Zona de restaurante si magazine se afla in imediata vecinatate a locatiei.
Dotarile si personalul garanteaza confortul, siguranta, discretia si o ambianta placuta pentru turisti.
Tarif*: 150 de lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Nota: *preturile sunt valabile pentru weekendul 16 – 17 aprilie 2016