Cât costă șezlongurile în stațiunile de pe litoralul românesc

Sursă foto: Ciocan Cosmina Carmen/ Shutterstock.com

Sezonul estival este în toi, ceea ce înseamnă că litoralul românesc este tot mai căutat de turiști. Pentru că în fiecare an turiștii își pun problema costurilor suplimentare ale vacanței lor, pe lângă cazare și mese, echipa Travelminit.ro a pregătit o analiză a prețurilor șezlongurilor în toate stațiunile de pe litoralul românesc. Mai mult, din articolul acesta veți afla și când sunt programate primele scumpiri ale prețului șezlongurilor. Dacă încă nu aveți rezervată o vacanță pe litoralul românesc, în finalul articolului aveți și câteva prețuri orientative în funcție de stațiunea aleasă pentru vacanța pe litoralul românesc.

Sursă foto: ELEPHOTOS/ Shutterstock.com

Cât costă un șezlong în Mamaia

În funcție de zona din Mamaia în care te afli, preţurile pleacă de la 25-30 de lei pentru un şezlong în Mamaia Sud și de la 50 de lei/zi în timpul săptămânii și de la 75 de lei/zi pentru weekend dacă vorbim de Mamaia Nord. Baldachinul pornește de la un preț de 180 de lei la 200 de lei/zi.

Cât costă un șezlong în Constanța

În Constanța, prețul pentru un șezlong pornește de la 20-25 de lei/zi pentru Plaja Modern.  

  • Hotel New Royal, Constanța

Cât costă un șezlong în Vama Veche

În Vama Veche, stațiunea tinerilor libertini și cu chef de distracție până la răsărit, prețul unui șezlong a crescut cu 5 lei față de anul trecut. Anul acesta, prețul unui șezlong pornește de la 30 de lei/zi în timpul săptămânii și 35 de lei/zi în weekend.

Cât costă un șezlong în Eforie Nord

Stațiunile mai retrase și mai liniștite au prețuri mai rezonabile pentru închirierea unui șezlong. Specificul stațiunii Eforie Nord, acela de stațiune pentru familii, influențează și prețurile practicate în stațiune. Astfel, un șezlong în Eforie Nord are un preț de închiriere ce pornește de la 20 de lei/zi.

Cât costă un șezlong în Neptun

În stațiunea Neptun un șezlong în timpul săptămânii, și anume de luni până joi costă 20 lei/zi, iar de vineri până duminică tariful este de 25 lei/zi.

Cât costă un șezlong în 2 Mai

Și în stațiunea 2 Mai prețurile sunt mai convenabile pentru buzunarele turiștilor. Prețul unui șezlong cu umbrelă pornește de la 20 de lei/zi.

Cu cât ne vom apropia de luna august, iar plajele vor deveni aglomerate, operatorii vor modifica puţin şi preţurile, astfel că în weekend nu se vor mai găsi şezlonguri sub 30-35 de lei pe zi/persoană.

Sursă foto: Sebastian_Photography/ Shutterstock.com

Cele mai bune prețuri pentru cazare pe litoralul românesc

În ceea ce privește cazarea, pe platforma de rezervări Travelminit.ro, prețurile în stațiunea Mamaia pornesc de la 200 de lei/noapte pentru 2 persoane și pot ajunge până la 1.700 de lei/noapte pentru închirierea unui apartament de lux cu vedere la mare la un hotel de 4 stele cu pensiune completă. Orașul Constanța are prețuri competitive pentru litoralul românesc, o cameră pentru 2 persoane cu pat matrimonial având un preț de la 80 de lei/noapte.

Stațiunea Eforie Nord este cea mai ieftină variantă pentru o vacanță la Marea Neagră, prețurile pentru o cameră dublă pornesc de la 80 de lei/noapte, urmată de stațiunea Costinești unde pentru o cameră dublă plătești de la 100 de lei/noapte. În Vama Veche o cameră dublă are un preț de la 140 de lei/noapte, în timp ce în Neptun prețul unei camere duble pornește de la 160 de lei/noapte.