Cazare Praid: 10 idei de vacanță lângă Salină

Sursa foto: Danilovsky/Shutterstock.com

Dacă alegi să vizitezi Praid, iată câteva locuri pe care ar trebui să le bifezi pe lista ta de obiective:

  • Salina
  • Ștrandul
  • Canionul de Sare
  • Casa fluturilor tropicali
  • Piatra Siclodului, traseu turistic

Cazare Praid: prețuri de la 50 de lei de persoană/noapte, plata se poate face și cu tichete de vacanță.

Cunoscută pentru cele 3 milioane de tone de sare, Salina Praid, numită și Dealul Sării, este situată în „Zona sării” din Europa și este una dintre cele mai mari mine de sare de pe continent.

Exploatarea sării datează încă din vremurile dacilor, o practică adoptată ulterior de romani.

În anii 60, mina a început să fie utilizată în scop terapeutic, iar astăzi mii de oameni ajung să facă ”speleoterapie”, adică terapie cu sare. Speleoterapia și respirația în aer sărat s-au dovedit în studiile clinice că au rezultate pozitive, cel puțin pentru copiii cu bronhiolită. 

Deoarece speleoterapia în salină reprezintă o atracție atât de importantă în Praid, iar oamenii stau pentru tratatament zile întregi, în salina Praid au fost amenajate numeroase facilități: piscină, căzi cu hidromasaj, mese de biliard, biblioteci, cafenele, un restaurant, o galerie de vin, spa-uri cu sare și o zonă de grădină subterană pentru copii.

Pentru cazare Praid, iată 10 opțiuni pentru orice buzunar:

Casa de oaspeți Melinda

Casa de oaspeți Melinda este special amenajată pentru familiile cu copii mici, dar unde nu se plictisesc nici copiii mai mari si nici adulții. Pensiunea se bucură de un spațiu verde de 1000 de mp, cu un carusel, tobogan, leagăne, balansoare și o cameră de joacă.

Pentru adulți există masă de ping-pong, mini biliard și un teren de fotbal. Pensiunea este orientată către panorama spre Muntele de Sare, pe drumul spre Odorheiu Secuiesc. Este aproape de centrul satului, dar departe de zgomotul de pe străzile principale. 

Casa are o capacitate de 24 de persoane în 6 camere. Prețul unui apartament de 4 persoane pornește de la 200 de lei/noapte.

Casa de oaspeți Vákár

Casa de oaspeti Vakar

Casa de oaspeți are 5 locuri și este locul ideal pentru grupurile de prieteni aflate în căutare de câteva zile de relaxare. Prețul integral pentru 5 persoane este de 400 de lei/noapte.

Distanța față de Salina Praid și de ștrandul sărat este de aproximativ 450-600 m, iar în apropiere se găsesc diverse magazine și restaurante, unde poți face rost de bucate locale proaspete.

La parterul casei există o sală de mese, o bucătărie bine dotată, unde se asigură posibilitatea de a găti și de a lua masa. 

Pensiunea Farkas

Pensiunea Farkas

Pensiunea Farkas este situată la 200 m de plaja cu sare și la 300 m de Salina Praid. Mobilierul este unul modern, iar locul de joacă și spațiul pentru grătar sunt atent amenajate pentru bunăstarea vizitatorilor.

Bucătăria este spațioasă și utilată inclusiv cu o mașină de cafea pentru diminețile relaxante de vară pe terasă. 

Prețul unei nopți de cazare Praid pornește de la 180 de lei/cameră.

Pensiunea Bogada

Pensiunea Bogada

Pensiunea a fost construită în 2011 spre confortul și intimitatea oaspeților. Unitatea de cazare oferă spațiu verde cu loc de joaca de 200 mp,iar pe timp nefavorabil turiștii se bucură de un loc de relaxare și de joacă acoperit.

Cazarea se asigură la etajul casei, cu acces independent, în 3 garsoniere și un apartament. Fiecare garsonieră are baie proprie cu acces direct din cameră, bucătărie proprie, complet utilată. De asemenea camerele sunt dotate cu TV- LCD și acces gratuit la internet wireless.

Prețul unei nopți de cazare Praid pornește de la 160 lei/cameră.

Lex Studio

Lex Studio

În mijlocul naturii, la aproximativ 150 de metri de centru, 300 de metri de Salina Praid și 450 metri de la Ștrandul sărat Praid, Lex Studio te așeaptă cu brațele deschise. Construcția complexului s-a finalizat în 2017, astfel că este o unitate de cazare nouă, care îți oferă cele mai bune condiții de cazare în 13 camere Studio de lux, fiecare cu baie și bucătărie proprie, apă caldă, televizor, frigider și cuptor cu microunde.

Parcarea se asigură în curtea interioară, închisă peste noapte. În curte este amenajat un grătar și foișoare pentru servirea mesei în aer liber.

Prețul unei nopți de cazare Praid pornește de la 227 lei/apartament de 4 persoane. 

Apartament Salt Holiday 

Apartament Salt Holiday

Salt Holiday, construit în anul 2018 este situat pe o stradă liniștită în centrul stațiunii Praid, la aproximativ 300 de metri de Salina Praid, și 400 metri de ștrand. Camerele sunt mobilate modern, iar decorul este orientat către confortul și relaxarea ta alături de cei dragi. 

Fiecare cameră dispune de baie și bucătărie proprie cu televizor led, frigider, plită, apă caldă. De asemenea, există o parcare privată pentru mașini.

Unitatea de cazare dispune de 5 camere, în care există loc pentru maximum 16 persoane. 

Prețul unei nopți de cazare Praid pornește de la 170 lei/cameră de 3 persoane.

Pensiunea Patakparti

Pensiunea Patakparti

Situată pe dealurile Praidului, cu grătar și loc de joacă pentru copii, pensiunea Patakparti te așteaptă în inima naturii. Pensiunea are mai multe corpuri, pentru a te putea bucura de intimitate și de câteva clipe de respiro.

Unitatea de cazare dispune de 47 de locuri în 19 camere cu baie proprie, camerele fiind spațioase și luminoase, iar ciubărul din curte îți va asigura relaxarea. 

Prețul unei nopți de cazare Praid pornește de la 112 lei/cameră

Pensiunea Constantin

Pensiunea Constantin

Pensiunea Constantin, construită în 2019, te așteaptă cu 16 locuri de cazare împărțite pe 4 camere amenajate într-un mix reușit de tradițional-modern. Dacă pleci în vacanță cu copiii, află că trambulina din curte va fi cu siguranță o atracție pentru cei mici.

Pentru gurmanzi, ceaunul și zona de grătar complet utilată vor constitui elementul surpriză.

La lăsarea serii, după bălăceala de la ștrand, relaxează-te în zona de foișor, alături de un pahar de compot proaspăt.

Prețul unei nopți de cazare Praid pornește de la 225 lei/apartament pentru 4 persoane.

Pensiunea și restaurant Csatari

Pensiunea si restaurant Csatari

În mijlocul Ţinutului Secuiesc, în vecinătatea salinei din Praid, Pensiunea și Restaurant Csatári şi-a deschis porţile în mai 2012.

Pe perioada şederii, poți ocupa camere de 2, 3 sau 4 paturi dotate cu băi proprii. În acelaşi timp, ai la dispoziție restaurantul, terasa spaţioasă, precum şi grădina de vară.

După o zi activă, plină de excursii sau băi şi tratamente, poposește într-una dintre camerele pensiunii Csatari. Căsuţele din lemn retrase sunt întotdeauna învăluite în confort, într-o temperatură plăcută, dotate cu televizor şi baie, în aşteptarea familiilor sau a grupurilor de patru persoane.

Pensiunea poate găzdui până la 53 de persoane, în 17 camere. 

Prețul unei nopți de cazare Praid pornește de la 110 lei/cameră single și 140lei/cameră dublă.

Pensiunea Zoltán & Erika

Pensiunea Zoltan & Erika

Pensiunea Zoltán & Erika este situată intr-un loc linistit, dar foarte aproape de centrul localității Praid. Dispune de 25 de locuri în 12 camere, o sală de mese cu 30 de locuri, unde poți servi un mic dejun delicios, dar și o terasă de vară cu grătar și bucătărie. 

Prin curtea din spatele pensiunii curge pârâul Praid, care are izvorul la numai 600 de metri de pensiune. De pe terasa pensiunii vei observa o panoramă deosebit de frumoasă asupra stațiunii. 

Fiecare cameră este dotaă cu baie proprie, TV, seif, minifrigider, uscător de păr, prosoape, Wi-Fi.

Prețul unei nopți de cazare Praid pornește de la 218 lei/cameră dublă

Pentru alte opțiuni de cazare Praid, intră aici!

*(articol sponsorizat)