Ce oraș din România a fost inclus în lista celor 20 de orașe Europene COVID safe

Sursa foto: John_Walker/Shutterstock.com

Orașul Sibiu este unul dintre cele mai sigure locuri din Europa pentru călătorii și turismul post-pandemie, potrivit unei liste întocmite de Organizația Europeană pentru Destinații (EBD).

Unul dintre primele lucruri pe care turiștii le observă atunci când vizitează Sibiu este farmecul său medieval. Turnurile, scările și pasajele înguste din centrul medieval, combinate cu casele colorate, care parcă te privesc, bisericile fortificate și clădirile vechi de secole. Toate acestea oferă vizitatorilor sentimentul de întoarcere în timp. 

Capitala Europeană a Culturii în 2008, Sibiu este un amestec de multiculturalitate, forme de artă tradițională și contemporană, colțuri idilice și minuni arhitecturale. 

Lista include 20 de destinații afectate cel mai puțin de COVID-19. Pe lângă Sibiu, celelalte 19 orașe alese sunt Tbilisi (Georgia), Corfu (Grecia), Cavtat (Croația), Insulele Azore, Preveza (Grecia), Alentejo (Portugalia), Batumi (Adjara, Georgia), Zagreb (Croația), Algarve (Portugalia), Kotor (Muntenegru), Rijeka (Croația), Varșovia (Polonia), Viena (Austria), Bohinj (Slovenia), Malta, Gdansk (Polonia), Vilnius (Lituania), Riga (Letonia) și Wild Taiga (Finlanda).

Aceste orașe au spitale în proximitate și au un număr mai mare de paturi de spital per locuitor decât majoritatea țărilor europene, au implementat protocoale foarte specifice privind igiena în unitățile de cazare, restaurante și magazine și au impus măsuri precum schimbarea filtrelor de aer condiționat între fiecare ședere a turiștilor, disponibilitatea măștilor și distanțarea socială.

Dacă vrei să îți rezervi o vacanță în Sibiu, aruncă o privire peste propunerile noastre de cazare fără rezervare în avans și cu anulare oricând, aici!