Ce poti face in Delta Dunarii pe timp de iarna

Shutterstock.com/Iliuta Goean

Cand te gandesti la sarbatorile de iarna, probabil ca primele destinatii de vacanta care iti vin in minte cuprind munti inzapeziti, partii de schi sau piete de Craciun pline de decoratiuni festive. Chiar daca toate acestea suna extrem de tentant, iti propunem ca iarna aceasta sa iesi din tipare si sa incerci o experienta cu totul si cu totul deosebita.

Ce ai zice de o vacanta de iarna in Delta Dunarii? In cazul in care esti uimit de aceasta sugestie, ei bine afla ca Delta poate fi locul ideal de relaxare, rasfat si distractie in sezonul alb, mai ales daca esti in cautarea unei destinatii in inima naturii, departe de aglomeratie si zgomot.

In randurile de mai jos iti prezentam cateva dintre motivele pentru care Delta Dunarii este o destinatie grozava pe timp de iarna:

Are peisaje de poveste. Cu siguranta, ai vazut deja cateva fotografii ale deltei facute in sezonul turistic, vara, cand cei mai multi vizitatori vin in acest loc pentru a-i admira peisajele cu stufaris verde ce se oglindeste in limpezimea apei. Trebuie sa stii, insa, ca Delta Dunarii are parte de peisaje superbe in orice anotimp. Iar tablourile de iarna ale deltei sunt poate cele mai spectaculoase. In plus, iarna este perioada in care poti admira aici zeci de soiuri de rate si gaste care, pe timp de vara, migreaza in alte parti ale lumii. Printre acestea se numara rata catifelata, rata mica, rata cu ciuf, garlita mare si chiar gasca cu gat rosu, o specie extrem de rara. Totodata, rapitorii de stoluri de rate si gaste vor fi mai vizibili in aceasta perioada a anului, asa ca nu te mira daca, din cand in cand, vei mai zari in inima deltei cate un codalb sau o acvila tipatoare.

Vei avea parte de sarbatori duble. Poate ca nu stiai, dar in Delta, Craciunul si Anul Nou se sarbatoresc de doua ori. Dobrogea este cunoscuta ca fiind o regiune cu o populatie multietnica, in multe dintre localitatile din jurul deltei predominand rusii lipoveni si ucrainienii, care sarbatoresc Craciunul si Anul Nou pe rit vechi. Si unde vei mai avea ocazia de a asculta colinde pe lipoveneste?

In Delta se mananca cel mai bun peste! Sigur, niciun Craciun nu ar trebui sa fie lipsit de sarmalute, piftie sau de cozonaci. Dar in Delta Dunarii, pe langa toate aceste bunatati, poti manca de Craciun si cateva preparate proaspete dintr-o gama diversa de peste. Printre mancarurile traditionale din zona se numara ciorba de peste, plachia, crapul prajit cu mujdei de usturoi, saramura de peste cu mamaliguta si salata de icre. Trebuie sa le incerci pe toate! Sunt cu adevarat delicioase!

Sarbatori de iarna cu activitati inedite. Desi temperaturile scazute nu par a fi tocmai ideale pentru o plimbare lunga cu barca sau pentru a petrece ore intregi pe marginea lacului, exista inca o multime de lucruri interesante pe care le poti face in Delta Dunarii iarna. Poti face fotografii minunate la rasarit sau la apus, printre stuful ce se ridica din apa linistita. Sau poti sa mergi intr-un tur ghidat in observarea celor mai frumoase pasari. De asemenea, exista posibilitatea de a face o excursie de o zi in locurile din imprejurimi, cum ar fi Padurea Letea, Epava Tuzla sau Gura Portitei.

Delta Dunarii poate fi o surpriza incantatoare pe timp de iarna. Viziteaz-o si bucura-te de experiente speciale pe care le vei pastra in bagajul de amintiri mult timp de acum inainte!

Oferte de cazare in Delta poti gasi aici.