Ce poti face la Targu Mures intr-un weekend?

Sursa foto: Balate Dorin/Shuttterstock.com

Daca ti-ai propus sa descoperi in fiecare weekend un loc nou si in acelasi timp vrei sa iti cunosti mai bine tara, pe lista cu destinatii poate fi trecut orasul Tirgu Mures. Cu o istorie bogata care se intinde pe mai bine de 750 de ani si cu un relief deosebit, desenat pe terasele raului Mures, orasul este ideal pentru o escapada de doua zile. Vei descoperi mancare delicioasa, cladiri si monuente deosebit de frumoase si chiar una dintre cele mai bine ingrijite gradini zoologice din Romania.

Ce poti face intr-un weekend in Targu Mures?

  1. Poti vizita Cetatea Medievala si Biserica Reformata. Cetatea Medievala este un simbol al orasului si are toate motivele sa fie asa. Construita in secolul XVII, a contribuit intens la conturarea unei istorii colorate si interesante. Din cele 7 bastioane ale cetatii, cum ar fi bastioanele Tabacari, Macelari, Dogari sau Blanari, au ramas in picioare doar un turn, denumit ” Turnul Mic” si Biserica Reformata, care este intacta. O plimbare pana la cetate merita, in principal pentru aceasta Biserica veche, foate frumoasa.

Ocazional cetatea este gazda a diverselor targuri si festivaluri iar in perioada sarbatorilor de iarna devine loc de distractie pentru cei mici.

  1. Poti descoperi Palatul Culturii. Este cladirea care iti atrage atentia inca din primul moment in care pasesti in centrul orasului Tirgu Mures. Cu o istorie de peste 100 de ani, cladirea s lauda cu o viteza impresionanta de constructie: doar 2 ani. Costurile constructiei au fost de 2.5 miioane de coroane de aur, insa investitia a fost una buna, in conditiile in care cladirea s-a transformat intr-un obiectiv turistic reprezentativ. Palatul este definit de mai multe detalii:
  • Constructie in stil lechnerian;
  • Acoperis realizat din majolica de Zsolna;
  • Basoreliefuri vitralii si fresce imbinate intr-o imagine perfecta;
  • Sala oglinzilor in care isi gasesc locul doua oglinzi venetiene.
  1. Te poti plimba pe Platoul Cornesti. Daca vrei sa ai o imagine de ansamblu asupra intregului oras, Platoul Cornesti este ideal pentru asta. Este o zona cu alei de promenada, cu piste de alergare si cu foarte multa verdeata. Situat pe un deal langa oras, este locul in care locuitorii orasulu irgu Mures isi petrec zilele libere.
  1. Poti descoperi animalele din Gradina Zoologica. Daca tot ai ajuns pe Platoul Cornesti poti sa mergi si la Gradina Zoologica. Situata pe o suprafata de 40 de hectare, aceasta gazduieste peste 500 de animale din 80 de specii. Anual, gradina zoologica din Tirgu Mures este vizitata de 180 000 de vizitatori iar evolutia acestui spatiu este unul constant.
  1. Te poti plimba pe stradutele din centru pentru a descoperi orasul. Vei avea ce vedea. Tirgu Mures este un oras complex, care spune o multime de povesti. Poti descoperi Casa Banyai ( Palatul Baroc), care este reprezentativa pentru arhitectura Belle Epoque, poti sa urci pe Scara Rakoczi, o scara cu 70 de trepte imbogatita de street-art modern sau poti pur si simplu sa admiri peisajul urban.

Evident, va trebui sa mananci, sa bei o cafea buna si sa te relaxezi. Vei avea suficiente restaurante si cafenele de unde poti alege si iti vei completa vacanta in Tirgu Mures delectandu-ti toate simturile.


Nu trebuie sa iti faci griji nici in ceea ce priveste locurile de cazare, optiunile fiind numeroase. Arunca o privire aici!