Ce poti face vara aceasta in Bucuresti?

Sursa foto: Augustin Lazaroiu/Shutterstock.com

Vara aduce cu ea si o pofta nestavilita de vacanta. Din pacate, majoritatea oamenilor isi permit sa mearga intr-o singura vacanta de o saptamana, in fiecare vara fiind nevoiti sa isi petreaca restul zilelor calduroase acasa. Cei din Bucuresti sunt ceva mai norocosi, in conditiile in care capitala ofera numeroase oportunitati de petrecere a timpului liber, care mai de care mai interesante.

Ce poti face vara aceasta in Bucuresti?

Poti face foarte multe: te poti relaxa, poti sa iti alimentezi setea de adrenalina prin fel de fel de experiente inedite, poti experimenta gusturi si poti descoperi istoria si farmecul capitalei. Iata doar cateva dintre lucrurile pe care le recomandam:

1. Participa la festivaluri. Iti place muzica buna si distractia? Iti poti lua mai multe seri in care sa te bucuri de aceste paceri. Ai de ales intre festivaluri cu muzica casica, cu muzica retro sau cu trupe moderne care abordeaza stiluri care mai de care mai interesante. Fiecare saptamana din vara este condimentata cu astfel de evenimente muzicale si cu siguranta, merita sa le descoperi. Daca partea financiara este o problema, exista o multime de evenimente gratuite la care poti participa.

2. Balaceste-te si relaxeaza-te la Therme. Therme Bucuresti este o adevarata oaza de relaxare. Nu se afla chiar in oras, insa nici departe nu este, doar jumatate de ora despartindu-te de o relaxare totala. Ape termale, sauna, diverse activitati organizate si plaja, toate la doar cateva minute. Este alternativa perfecta la un weekend pe malul marii.

3. Vezi un film in aer liber. Cel mai probabil nu stiai, insa exista mai multe locuri in Bucuresti in care poti vedea filme in aer liber. Experienta este una incantatoare, mai ales daca alegi sa vezi un film bun.

4. Inoata. Nu trebuie sa mergi pana la Therme sa inoti. In Bucuresti exista numeroase piscine cu pa curata ca lacrima, temperatra numai buna pentru racorirea intregului organism si expunere la soare. Daca ai doar cateva ore de timp liber, o piscina poate fi o alegere foarte buna.

5. Plimba-te! Majoritatea Bucurestenilor au uitat ca picioarele pot fi folosite si la altceva decat la frana, ambreiaj si acceleratie. Cei care inca le folosesc pentru depasare, o fac pentru a ajunge la metrou. Bucurestiul este mai mult decat un simplu drum spre munca. Acesta poate sa te uimeasca cu o arhitectura deosebit de frumoasa si cu numeroase oportunitati de petrecere a timpului liber la care nici nu te-ai fi gandit. In timpul plimbarii poti sa faci cateva opriri pe la cele mai importante muzee ale orasului si pentru o doza de racoare, pe la numeroasele terase care in fiecare an par sa aduca lucruri noi.

6. Pedaleaza! Bucurestiul nu este un oras tocmai prietenos cu biciclistii, insa asta nu inseamna ca nu poti pedala. Exista cateva piste de biciclete iar daca simti ca nu iti sunt suficiente, este suficient sa iesi din oras si vei gasi numeroase trasee prin padure si prin locuri cu peisaje foarte frumoase.

7. Mergi la gradina botanica si la gradina zoologica! Nu este nimic mai placut decat sa te inconjori de mii de plante pe timpul verii. Dupa ce nivelul de energie ajunge la o cota acceptabila, poti da o fuga prin gradina zoologica pentru a descoperi cele cateva zeci de specii de animale care locuiesc aici.

Oportunitatile nu se opresc aici. Capitala Romaniei este atat de ofertanta incat te poti hotara sa ai o experienta unica in fiecare zi. Mancare cu arome de pe tot mapamondul, jocuri de societate, escape room, carting, catarare, sali de fitness, biblioteci si librarii, ceainarii deosebite si multe alte lucruri cat se poate de interesante te asteapta cuminti sa le descoperi si sa iti transformi timpul in oras intr-o adevarata vacanta.

Daca nu esti din Bucuresti, nu este nicio problema. Poti sa te bucuri de o adevarata vacanta in capitala, mai ales ca ai numeroase oportunitati de cazare pe care le gasesti aici!