Ce reprezintă fiecare tip de cameră din hoteluri? Economy, standard, deluxe, suită, bungalow

Ai găsit destinația perfectă pentru următoarea ta vacanță? Tot ce îți mai rămâne de făcut e să pui la punct câteva detalii. Probabil că ai analizat deja și câteva opțiuni de cazare, dar nu ai luat încă o decizie. Pentru a face lucrurile mai ușoare, ți-am pregătit un mic dicționar al tipurilor de cameră puse la dispoziție de unitățile de cazare, astfel încât să faci cea mai bună alegere, în funcție de nevoile tale. 

Economy 

Camerele de tip economy sunt la mare căutare în rândul turiștilor care vor să se bucure de servicii standard la un preț atractiv și sunt adesea destinate călătoriilor business sau celor de scurtă durată. Vei găsi camere single, double și chiar triple în regim economy. În ceea ce privește pachetul de servicii, acesta poate varia în funcție de unitatea de cazare. De cele mai multe ori, dotările includ mobilier confortabil și un set de obiecte casnice, precum TV, frigider și ventilator sau AC. Unele cazări oferă baie proprie, dar poți întâlni și situații în care baia este comună. De asemenea, e posibil ca anumite servicii precum curățenia și livrarea meselor să nu fie incluse în prețul rezervării, acestea necesitând achitarea unei sume extra.

Citește și: 3 locuri de legendă din România

Standard

Camerele standard dispun de dotări și servicii similare celor economy, dar oferă un plus de confort în ceea ce privește amplasamentul și spațiul oferit. De exemplu, o cameră standard poate oferi o priveliște mai bună decât una economy și poate fi situată la alte etaje, în timp ce camerele economy sunt adesea situate la parterul unui complex.

Deluxe

Camerele deluxe sunt opțiunea perfectă pentru cei care vor să beneficieze de o gamă largă de servicii și un maximum de confort. Se remarcă prin suprafața generoasă, design atractiv, priveliște spectaculoasă, mobilier și finisaje de lux. În funcție de unitatea de cazare, poți avea diverse facilități precum internet de mare viteză, televizor performant, obiecte de toaletă (precum cosmetice, halat și papuci), minibar, zonă de lucru și zonă de relaxare etc. De obicei, acest tip de cameră este cel mai costisitor și se adresează celor care dispun de un buget generos.

Suită

O suită reprezintă un ansamblu de camere conectate, care poate încorpora dormitor, baie, living și zone de luat masa. Această opțiune este potrivită grupurilor de călători și familiilor cu copii, oferind un spațiu generos. Numărul de camere dintr-o suită poate varia, însă de cele mai multe ori, o suită cuprinde cel puțin o cameră atașată dormitorului.

Bungalow

Dacă vrei să te retragi în inima naturii fără să renunți la confort, bungalow-ul este cea mai bună alegere pentru tine. Un bungalow este o căsuță sau o cabană cu un singur etaj, amplasată în zone naturale cu priveliști uimitoare. Vei găsi o mulțime de variante care ți se potrivesc, de la căsuțe în pământ, căbănuțe din lemn sau trestie, până la locuințe pe apă, precum cele din Delta Dunării.


Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.