Ce statiuni montane vizitam vara in Romania?

Sursa foto: Balate Dorin/Shutterstock.com

Pentru foarte multi oameni, venirea verii inseamna mare, soare, bronz, relaxare si bauturi reci. Pentru altii insa, vara trezeste nevoia de verdeata, aer curat, racoare si peisaje deosebite. Suntem norocosi sa traim in Romania si sa avem la dispozitie atat mare, cat si numerosi munti in care sa ne petrecem vacantele. Daca vrei sa te lupti cu caldura cucerind un varf de munte, iata care sunt cele mai potrivite statiuni montane pentru tine:

1. Poiana Brasov. Este o destinatie accesibia, care ofera numeroase oportunitati de petrecere a timpului liber. Fiind situata foarte aproape de Brasov, poate sa fie si o destinatie perfecta pentru un city break. Aici vei putea face numeroase drumetii, vei putea vizita monumentele istorice ale orasului si vei cunoaste foarte multe specii din fauna si flora care infrumuseteaza muntii in jur. Unitatile de cazare din Poiana sunt si ele incredibil de frumoase, dovada fiind oferta aceasta!

2. Stana de Vale. Este unul dintre cele mai fermecatoare locuri din Romania, atat iarna, cat si vara. Aflata in muntii Apuseni, statiunea este desprinsa din povesti si ii ofera turistului peisaje perfectte in orice directie, aer curat, ape curative si numeroase monumente naturale si antropice. Daca ajungi in aceasta parte a tarii poti vizita Izvorul Minunior, Pestera Meziat, cascadela Iadolina, Cetatile Ponorului sau Valul Miresei.

3. Colibita. Situata la poalele muntilor Calimani, Colibita este o statiune care se afla la doar 50 de km de Bistrita. Multi zic ca este cea mai pitoreasca si salbatica statiune din Romania. Adevarul este ca oricine ajunge aici ramane uimit de frumusetea pe care o descopera. Cateva zile in Colibita iti pot oferi aer curat, drumetii, inot si o doza foarte mare de relaxare.

4. Sinaia. Este o alta destinatie in care poti descoperi foarte multe lucruri interesante, de la castele pana la paduri seculare si ape termale. Frumusetea locului este confirmata de faptul ca familia Regala a ales sa isi construiasca aici palatele Peles si Pelisor, in asa fe incat sa aiba frecvent ocazia sa se bucure de zona.

5. Arieseni. Statiunea Arieseni se afla in muntii Apuseni si chiar daca este ceva mai departe de Bucuresti merita sa ii fie facuta o vizita. La fel ca si in alte statiuni montane, turistii pot face numeroase drumetii si pot descoperi peisaje desenate in cele mai frumoase tablouri montane. Arieseni este locul in care pot fi vizitate numeroase pesteri si platouri carstice, de asemenea foarte interesante. Daca iti iei mai multe zile in aceasta zona, te poti caza la una dintre unitatile de aici!

6. Sovata. Din punct de vedere al cadrului natural, Sovata este una dintre cee mai frumoase statiuni din Romania. Inconjurata de lacuri si munti, reuseste sa atraga an de an numerosi turisti care vor sa se trateze in apele helioterme. In Sovata poate sa fie gasit si lacul Ursu, unic in Europa, care are o frumusete rapitoare.

Sunt doar cateva dintre cele cateva zeci de statiuni montane pe care le poti vizita pe timp de vara. Mai ai de ales intre zeci de destinatii cu ape termale, precum Baile Tusnad, Calimanesti, Caciulata sau Olanesti, destinatii deosebite pentru drumetii si locuri in care poti descoperi traditii ale oamenilor care traiesc la munte. Iti poti propune, asadar, sa te bucuri in fiecare weekend al verii de alta destinatie. La sfarsit, te vei regasi mult mai bogat in amintiri si cunostinte.