Cele mai frumoase destinatii din Romania in care sa petreci Revelionul

Sursa foto: Boerescu/Shutterstock.com

Suntem pe ultima suta de metri inainte de a intra in 2019, astfel ca gandurile noastre tind sa se indrepte mai mult catre magica sarbatoare de Craciun si spre mult asteptata petrecere de Revelion. Desi cei mai multi oameni incep sa organizeze Revelionul inca din lunile septembrie, octombrie, inca mai sunt cativa nehotarati care nu stiu ce vor face in noaptea dintre ani. Pentru ei, noi am venit cu cateva recomandari.

Iata cateva dintre cele mai frumoase destinatii din Romania in care sa petreci Revelionul alaturi de familie si prieteni:

Delta Dunarii. O destinatie mai putin obisnuita pentru vacantele de iarna, Delta Dunarii este insa perfecta pentru familiile care doresc sa sarbatoreasca intrarea in Noul An departe de agitatia pe care o intalnim de regula in orasele mari si in statiunile montane in aceasta perioada a anului. Intr-un cadru natural impresionant, cu peisaje ravasitoare, vizitatorii isi pot petrece timpul facand diferite activitati interesante: pescuit la copca, patinaj, plimbari cu sania trasa de caini si vizitarea lacasurilor de cult din localitatile din vecinatate. Delta Dunarii nu este doar o locatie pitoreasca si linistita pentru petrecerea de Revelion, dar este si mai putin costisitoare decat destinatiile mai populare de iarna.

Cele mai frumoase locuri de cazare in Delta Dunarii pot fi gasite accesand acest link!

Poiana Brasov. Una dintre cele mai ravnite locatii montane pentru sarbatorirea Revelionului, Poiana Brasov este intotdeauna o placere, oferind vizitatorilor sai toate beneficiile unei vacante. In aceasta perioada a anului, toate hotelurile si pensiunile din Poiana ofera clientilor meniuri cu preparate traditionale, petreceri festive si un foc de artificii spectaculos in noaptea dintre ani. Inainte de toate, insa, Poiana Brasov este grozava pentru partiile sale de schi excelente si pentru obiectivele turistice din zona, printre care se numara Brasovul, satul sasesc Prejmer, castelul Bran, cetatea Rasnov si Sinca Veche.

Daca esti interesat de locuri de cazare in Poiana Brasov, intra pe acest link!

Maramures. Daca vrei sa petreci Anul Nou intr-un mod traditional si autentic, cum obisnuiau sa o faca stramosii nostri, Maramuresul este destinatia cea mai potrivita pentru tine. Cea mai pitoreasca regiune din Romania isi merita pe deplin locul in lista Patrimoniului Mondial UNESCO cu cele 8 biserici din lemn din totalul de 100 pe care le gazduieste. Nu ezita in ultima seara din an sa participi la Slujba de Litii de la Manastirea Barsana si sa te alaturi colindatorilor care trec din casa in casa pentru a ura noroc si sanatate localnicilor in urmatorul an. Totodata, pregateste-ti stomacul pentru delicioasele preparate din carne de porc, pentru dulcele cozonac cu nuca si pentru horinca, cel mai bun prieten al digestiei pentru oamenii din nordul tarii.

Locuri de cazare in Maramures gasesti aici!

Sibiu. Unul dintre cele mai frumoase orase transilvanene, Sibiul este, in acelasi timp, una dintre cele mai potrivite destinatii pentru a sarbatori intrarea in Noul An. Pe langa faptul ca iti poti petrece timpul vizitand Piata Mare, Piata Mica, Muzeul Brukenthal, Podul Minciunilor si Turnul Sfatului, in aceasta perioada a anului, turistii care ajung in Sibiu au ocazia de a schia in statiunea Paltinis, care se gaseste la doar 32 de kilometri de centrul orasului.

In plus, daca alegi sa iti petreci Revelionul in Sibiu, nu mai trebuie sa te preocupi de mancare. Cele mai multe dintre hotelurile si pensiunile din oras si din imprejurimi ofera clientilor mese festive ce includ mancare traditionala din aceasta parte a tari, despre care stim ca are puternice influente germane si maghiare.

Locuri de cazare in Sibiu gasesti aici!