Cele mai frumoase destinații pentru iubitorii de zăpadă

Iarna s-a lăsat așteptată în 2023, însă luna februarie a debutat cu ninsori abundente în toată țara, spre bucuria iubitorilor de zăpadă. Dacă ai decis să pleci în căutarea zăpezii, avem câteva idei de călătorie pentru tine.

Bâlea Lac, Munții Făgăraș, județul Sibiu

La Bâlea Lac se găsește cel mai mare strat de zăpadă din țară, atingând înălțimea de 170 cm la începutul acestei luni. Partia naturală este locul în care se adună an de an iubitori ai schiului de alpinism, freeride și de tură. Recomandăm această destinație schiorilor experimentați, deoarece zăpada și pârtia naturală îți pot crea dificultăți în cazul în care nu stăpânești foarte bine acest sport. Cu toate acestea, destinația este una ideală și pentru cei care vor să admire peisajele spectaculoase de la altitudinea de 2000 de metri și să se bucure de aerul curat de munte.

Citește și: România pe timp de iarnă: cele mai frumoase locuri de vizitat în acest sezon

Sinaia, Valea Prahovei, județul Prahova

Sinaia este una dintre cele mai iubite stațiuni de iarnă, turiștii având la dispoziție 12 pârtii cu diferite grade de dificultate, accesibile oricui. La începutul lunii februarie, pe pârtia Lăptici 2, stratul de zăpadă atingea aproximativ 67 de cm. Stațiunea este situată pe versantul sud-estic al munților Bucegi, cu o altitudine care variază între 798 și 1055 m. Cât timp ești acolo, îți propunem o plimbare cu telefericul (pe care îl poți lua de la hotel Hotel Montana), până în vârful muntelui, de unde vei avea parte de o priveliște panoramică de vis.

Masivul Parâng, județul Hunedoara

Masivul Parâng este cel mai înalt munte al județului Hunedoara și este, de asemenea, paradisul pasionaților de sporturi alpine. În momentul de față, în stațiune sunt deschise pârtiile A și B, de dificultate mică și mare, iar stratul de zăpadă atinge o înălțime de 37 cm în cele mai înalte puncte, având înălțimea medie de 21 cm.


Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tin