Cele mai frumoase locuri de vizitat toamna în județul Argeș

Vrei să descoperi comorile meleagurilor noastre toamna aceasta? Îți propunem să incluzi în planurile tale de călătorie județul Argeș, căci ascunde o mulțime de atracții cu care ne mândrim. Îți prezentăm câteva idei de destinații, numai bune de explorat.

Cheile Dâmbovicioarei

Cheile Dâmbovicioarei se întind de-a lungul a 2 kilometri din Munții Piatra Craiului și sunt un monument natural cu adevărat impresionant. Cum ajungi acolo? Poți accesa zona cu ajutorul unui autoturism de la ieșirea pe DN 73, din Podu Poieniței, urmând drumul județean care te va duce către localitatea Dâmbovicioara. De acolo, vei continua spre satul Cheile Brusturetului, de unde vei ajunge la Cheile Dâmbovicioarei. 

Citește și: Destinațiile din România cu cele mai frumoase peisaje de toamnă

Mausoleul de la Mateiaș

Mausoleul de la Mateiaș este un monument ridicat în cinstea eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial, situat pe dealul cu același nume, mai exact, pe drumul E574 (DN 73), între Câmpulung și Brașov. Acesta fost proiectat de către arhitecții Dumitru Ionescu-Berechet și State Baloșin, fiind construit între 1928-1935. Complexul monumental cuprinde mausoleul, muzeul istoric-militar, un basorelief și cupa în care arde în permanență o flacără pentru eroii de război. De asemenea, la subsol se află o criptă care conține osemintele a peste 400 de soldați și ofițeri.

Mănăstirea Corbii de Piatră

Iată cum măiestria naturii nu încetează niciodată să ne surprindă, iar în momentul în care întâlnește măiestria omului, rezultatul este cu totul și cu totul unic! Ansamblul rupestru datează din XIV și poate fi găsit în satul Jgheaburi din comuna Corbi. Acesta cuprinde mănăstirea săpată în stâncă, trapeza și o sală de mese. Vei putea admira detaliile atent lucrate și, de asemenea, cele mai vechi picturi descoperite în România!

Muzeul Golești

Denumit și Muzeul Viticulturii și Pomiculturii, poate fi găsit în Curtea Goleștilor din orașul Ștefănești. Conacul este construit în stilul specific perioadei fanariote, încorporând și elemente de pre-brâncovenesc. Este, de asemenea, locul în care Regele Carol a petrecut ultima noapte pe teritoriul țării noastre. În prezent, complexul muzeal cuprinde casa boierească, un parc, anexele pentru oaspeți și servitori, școala, baia turcească și turnul de apărare. Îl poți vizita de luni-duminică, între orele 9-18 până în data de 30 octombrie, iar din 1 noiembrie, între 8-16. 

Lacul Vidraru

Lacul Vidraru este destinația potrivită pentru cei care vor să se relaxeze în natură și să admire peisaje pitorești. Dacă vrei să profiți de ultima lună din acest an în care poți vizita Transfăgărășanul, poți include în itinerariul tău de călătorie și lacul de acumulare, pe care îl vei găsi între Munții Frunții și Masivul Ghițu, la 29 de kilometri de Curtea de Argeș. Cât timp ești acolo, te poți bucura de clipe de recreere, iar dacă ai poftă de aventură, poți chiar să practici bungee jumping, printre alte sporturi.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro  și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.