Cele mai importante festivaluri din România din aceasta vară

Anul acesta este cu siguranță anul cu cea mai mare poftă de distracţie, după ce timp de doi ani, toate evenimentele importante au fost amânate ori s-au desfășurat cu restricții. Sezonul estival al acestui an ne oferă liber la experiențe, distracție și zile de bucurie. Evenimentele culturale, sportive și muzicale revin, iar Travelminit a pregătit o trecere în revistă a celor mai importante festivaluri din România din aceasta vară.

SAGA Festival (3-5 iunie)

Vara începe cu SAGA Festival. DJ Snake, Tiesto, Fisher, Meduza, Afrojack, Marshmello, Black Coffe, Ofenbach, Timmy Trumpet și Sickick sunt cele mai cunoscute nume care vor anima atmosfera pe Arena Naţională din Bucureşti, în perioada 3-5 iunie.

Preţurile sunt cuprinse între 600 şi 1.000 de lei, dar urmează să fie anunţat în curând şi un al patrulea pachet, Ultra VIP Pass. Accesul minorilor sub 14 ani la festival este strict interzis.

TIFF (17- 26 iunie)

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) este primul și cel mai mare festival dedicat cinematografiei din România. În 2022, evenimentul va avea loc în perioada 17 – 26 iunie la Cluj-Napoca. Cei care vor să cumpere bilete la TIFF 2022 pot face acest lucru online, accesând site-ul oficial. Prețul biletelor diferă în funcție de filmul ales. Astfel, biletele la TIFF 2022 costă de la 15 lei și până la 40 de lei.

FITS (24 iunie – 3 iulie)

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu este unul dintre cele mai importante festivaluri de teatru și artele spectacolului din lume, fiind al treilea ca mărime în Europa, după Festivalul de la Avignon și Edinburgh International Festival. Turiștii care vor ajunge la Sibiu în acest an vor avea ocazia să participe la 116 reprezentații fizice și 37 de spectacole online.

Cei care optează pentru spectacole online atât în direct, cât și înregistrate, se pot bucura și de abonamentele în valoare de 400 de lei dedicate acestei secțiuni. În plus, vor avea la dispoziție un interval de 24 de ore pentru vizionarea spectacolelor, dar și un număr de telefon dedicat pentru suport tehnic, cu program prelungit.

Neversea (7-10 iulie)

Luna iulie va abunda în festivaluri şi începe cu cel de pe plaja Neversea din Constanţa. Cea de-a patra ediţie pregăteşte surprize mari pentru spectatori. O parte dintre artiștii care vor fi prezenți pe scenă au fost anunțați printre aceștia se numără Steve Aoki, Alan Walker, Black Eyed Peas, Don Diablo şi Timmy Trumpet. Preţurile abonamentelor încep de la 682 de lei pentru acces în toate cele 4 zile de festival şi ajung la 1.430 de lei pentru accesul VIP.

Descoperă și 5 cazări cu piscină pe care să nu le ratezi vara aceasta

Electric Castle (13-17 iulie)

În acelaşi weekend, dar la Cluj, la Bonţida, va avea loc cea de-a opta ediţie a Electric Castle. Capetele de afiş sunt anul acesta Twenty One Pilots, Gorillaz şi Deftones, dar lista celor ce vor cânta în aceste zile pe domeniul Banffy este mult mai generoasă. Un bilet pentru o zi costă 60 de euro, în timp ce unul care asigură prezenţa în toate zilele de festival este 150 de euro.

Open Air Blues Festival Brezoi (19-24 iulie)

Cea de-a patra ediție Open Air Blues Festival Brezoi se va desfășura în perioada 19-24 iulie 2022. În cadrul natural de la poalele Țurțudanului se vor reuni unii dintre cei mai interesanți artiști de blues, blues rock, jazz, fusion și funk din întreaga lume, în frunte cu celebra Beth Hart.

Biletele pentru accesul general la Open Air Blues Festival costă 477 de lei, plus 53 de lei pentru fiecare persoană care vrea să campeze în spaţiul special amenajat. Accesul copiilor sub 13 ani este gratuit la concerte şi în camping atâta vreme cât sunt însoţiţi de un adult.

ARTMania (22-24 iulie)

Cel mai longeviv festival rock din România are loc între 22 şi 24 iulie, la Sibiu şi va avea, ca de obicei, nu doar concerte, ci şi expoziţii, lansări de carte şi proiecţii de filme. Printre artiştii anunţaţi sunt Mercyful Fate, Transatlantic, Cult of Luna şi Testament, iar abonamentul pentru toate cele 3 zile costă 477 de lei.

Untold (4-7 august)

Untold îşi deschide porţile pe 4 august, pe Cluj Arena. David Guetta, Don Diablo, G-Eazy, Kygo, Morten, Oliver Heldens, Paul Kalkbrenner LIVE și Tujamo fac parte din cea de-a șaptea poveste din tărâmul magic creat timp de 4 zile și 4 nopți în Cluj-Napoca. Lor li se alătură Major Lazer, Above & Beyond și artista britanică Anne-Marie, o premieră pentru țara noastră. Este deja a şaptea ediţie a festivalului, iar preţurile abonamentelor sunt cuprinse între 820 de lei şi 1.870 de lei pentru cele VIP.

Summer Well (12-14 august)

Tot în august are loc şi festivalul organizat pe domeniul Ştirbey, în Buftea. Arctic Monkeys, Nothing but Thieves, Inhaler, Roosevelt şi Self Esteem sunt doar câteva dintre trupele care vor ajunge în acele zile la festival. Preţul unui abonament este de 575 de lei.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.