O vacanta de iarna in Romania este o experienta de neuitat, fie ca alegi sa mergi intr-un orasel montan pentru relaxare, pe partia de ski pentru distractie si adrenalina sau ca optezi pentru un circuit cu masina, printre peisajele captivante cu munti inalti si brazi acoperiti de zapada.
Indiferent ce optiune iti surade mai mult, exista un obiectiv turistic de neratat in zilele geroase de iarna, pe care merita sa il vizitezi ori de cate ori ai drum prin judetul Brasov: Cetatea Rasnov!
Unul dintre cele mai frumoase „castele de zapada” din intreaga lume
Conform publicatiei de turism Traveler, Cetatea Rasnov se afla pe lista celor mai frumoase 10 castele din lume pe timp de iarna. In topul realizat de publicatia newyorkeza de luxury si lifestyle travel se gasesc si alte castele de poveste din Germania, Japonia, Rusia, Republica Ceha, Scotia, Norvegia si Turcia.
Lista completa include Cetatea Rasnov din Romania, Castelul Neuschwanstein din Bavaria, Germania, Palatul tarului Alexei Mikhailovich in Parcul Kolomenskoye din Moscova, Rusia, Castelul Matsumoto din Japonia, Castelul Hohenzollern din Germania, Castelul Hradcany din Praga, Republica Ceha, Castelul Blair din Perthshire, Scotia, Castelul Gamlehaugen din Bergen, Norvegia, Castelul Uchisar din Nevsehir, Turcia si Castelul Inuyama din Japonia.
De altfel, popularitatea Cetatii Rasnov in randul turistilor romani si straini este in continua crestere, numai anul trecut inregistrandu-se un numar record de aproape 363.000 de vizitatori.
Care este povestea Cetatii Rasnov?
Construita intre anii 1211-1225 ca parte a unui sistem de aparare pentru satele transilvanene expuse invaziilor externe, Cetatea Rasnov este localizata pe dealul calcaros aflat la sudul orasului cu acelasi nume din judetul Brasov. Cetatea este una dintre cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Transilvania, fiind un simbol al regiunii din care face parte.
Dupa ce a fost restaurata in anul 2010, cele 30 de cladiri din interiorul zidurilor cetatii au prins viata, exprimand fidel atmosfera din vremurile medievale. Turistii au acum posibilitatea sa se plimbe pe stradutele inguste din cetate si sa-si imagineze ca sunt locuitorii unei vechi asezari, intorcandu-se cu 800 de ani in trecut.
Mai mult decat atat, turistii prezenti in cetate se pot fotografia in costume medievale, pot cumpara cadouri si suveniruri si pot vizita muzeul municipal, aflat intr-una dintre cladirile bine conservate ale cetatii.