Înapoi la școală: 4 atracții pentru un weekend cu copiii

Începutul anul școlar se apropie cu pași repezi, dar asta nu înseamnă că distracția a luat sfârșit. Dacă vrei să petreci timp de calitate alături de cei mici, îți propunem să pui la cale o excursie de un weekend, într-una dintre cele 4 destinații care vor fi pe placul copiiilor cu siguranță!

Parcul Mini Transilvania 

Vei găsi parcul tematic în apropierea Odorheiului Secuiesc, în Băile Seiche. Alături de de cei mici poți descoperi parcul care găzduiește 90 de machete ale unor clădiri istorice din Transilvania, însă mai ai  și o mulțime de alte opțiuni pentru a petrece o zi de neuitat împreună. De exemplu, puteți să faceți o plimbare cu mocănița, care este trasă de o locomotivă pe aburi, sau cu căruța trasă de bivoli. Parcul este deschis vizitatorilor de luni până vineri, între orele 10-19, și în weekend, între 9-19. Ai la dispoziție mai multe variante de bilete (individual sau de grup), iar copiii și pensionarii beneficiază de un preț redus, de 10 lei.

Citește și: 4 cazări cu SPA perfecte pentru momente de relaxare

Dino Parc Râșnov

Ce spui de o călătorie în timp? Parcul de 3,5 hectare din apropierea Cetății Râșnov cuprinde un traseu cu 100 de dinozauri în mărime naturală și este cel mai mare parc de acest fel din Europa. Fiecare exponat este certificat științific, iar vizitatorii vor putea admira și exemplare care trăiau în zona Hațegului. Însă asta nu e tot, parcul conține și un loc de joacă pentru copii, 2 cinematografe (3D și 360°), trasee de aventură numai bune de explorat, labirint laser și diverse expoziții. Prețului unui bilet pentru un adult este de 36 RON, iar pentru copiii mai mici de 3 ani e de 28 RON. Poți vizita parcul de luni până joi, între 10:00 – 18:00, de vineri – sâmbătă, între 10:00 – 19:00, sau duminică între 10:00 – 18:30.

Edenland Park Balotești

La doar 20 de minute de București vei găsi parcul Edenland, perfect pentru întreaga familie și, mai ales, pentru cei mai energici dintre cei mici. Fie că vrei să te bucuri de clipe de relaxare sau să te aventurezi într-unul din traseele din copaci, vei putea face acest lucru în deplină siguranță. Printre numeroasele activități la care poți lua parte alături de cei dragi se numără: plimbările cu bicicleta, echitație, paintball, tir cu arcul, escaladări pe perete vertical. Mai poți de asemenea, să închiriezi una dintre căsuțele din copac sau să vizitezi Zooland, unde te vei întâlni cu diverse specii de animale simpatice precum struți, cămile, lame, căprioare și păuni. Prețul unui bilet variază în funcție de activitățile desfășurate, iar parcul poate fi vizitat de luni-vineri între 08:30 – 17:30 și în weekend între 10:00 – 18:00.

Parc Aventura

Dacă te afli în apropierea Brașovului sau ai în plan să îl vizitezi curând, asigură-te că nu ratezi o vizită la Parcul Aventura, căci îți va oferi ție și celor dragi o experiență pe cinste.

Vei găsi parcul pe Strada Paltinului 16, de luni până duminică între orele 10 și 19, iar prețurile variază în funcție de activități. Cei mici (cu vârste cuprinse între 5-10 ani) pot practica ture de off-road în land rovere miniaturale. Alte activități pe care le aveți la dispoziție includ: ciclismul, cățărat într-o sală cu jocuri video și parcurgerea traseelor în copaci cu grade de dificultate variate.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.