Descopera satele sasesti din Transilvania! 3 sugestii de cazare de la Travelminit.ro

Biserica din Viscri, Transilvania

CCat82 / Shutterstock.com

De Viscri ai auzit vorbindu-se, poate, mai mult decat de obicei in ultima vreme: de frumusetea sa naturala, de linistea care il inconjoara si de traditiile pastrate de sasi asa cum le-au mostenit din generatie in generatie. Printul Charles a ramas fermecat de acest loc intr-atat de tare incat si-a cumparat o casa in inima Romaniei.

Turistii vin cu masinile pana la geamul camerei rezervate pe internet, se plimba pe ulitele satului, savureaza si se minuneaza de preparatele traditionale pregatite cu grija in bucatariile de vara ale gospodarilor, fotografiaza tot ce este in jur si se bucura de clipele petrecute in natura.

Localitatile din zona Viscri au adunat cele mai frumoase traditii si obiceiuri sasesti si, poate cel mai important, au reusit sa le pastreze in ciuda vremurilor moderne. Pentru toate acestea si pentru multe alte motive merita sa petreci cateva zile intr-unul din aceste sate sasesti ori de cate ori ai ocazia.

Si cum mai sunt putine zile pana la Pastele Ortodox, credem ca este ocazia perfecta sa descoperi satele sasesti din Transilvania.

  1. Hotel Dumbrava, Rupea

Complexul este situat langa drumul European E60, intre Sighisoara si Brasov, doua orase care se pot vizita, acestea aflandu-se la o distanta de aproximativ 1h (Sighisoara) sau 1h30m (Brasov) fata de pensiune. Hotelul se afla la o distanta de 3 kilometri de orasul Rupea, unde se poate vizita cetatea, Muzeul Etnografic „Gheorghe Cernea” si biserica fortificata din Rupea.

  1. Pensiunea Cartref, Saschiz

Pensiunea Cartref se afla in Saschiz, judetul Mures, pe E60, la 100 de km de Brasov, 18 km de Sighisoara si 22km de Viscri. Pensiunea este amenajata intr-o veche casa saseasca din 1909, renovata in 2008, in stilul baroc sasesc. Unde a fost posibil s-au pastrat tamplaria si incuietorile originale, grinzile, elementele de constructie si arhitectura, precum si o parte din mobilierul de acum 100 de ani. Sunt sase camere, dintre care patru cu pat matrimonial si doua cu paturi twin. Patru dintre camere au vedere spre strada si cetatea taraneasca si doua dintre camere au vedere spre curtea pensiunii. Parcarea masinilor se face in curtea pazita a pensiunii.

  1. Pensiunea Vadrózsa Panzió Bikafalva, Taureni

Chiar daca se afla la o distanta de aproximativ 55km de Viscri, pensiunea este localizata intr-o zona ideala deoarece intr-un weekend se pot vizita 3 destinatii turistice importante: orasul Odorheiul Secuiesc, Sighisoara si Viscri. La 10 minute de pensiune este un helesteu, acesta fiind un adevarat rai pescaresc. In plus, zona este ideala pentru drumetii montane, cat si pentru pasionatii de vanatoare.