Destinații tradiționale pentru mini-vacanța de 1 Decembrie

Travelminit îți prezintă câteva destinații autentice, ideale pentru mini-vacanța de 1 Decembrie. 

Iarna este aproape și odată cu ea se apropie și cele mai frumoase sărbători din an. Mini-vacanța de 1 Decembrie este cea care dă startul acestei perioade frumoase. Travelminit îți prezintă câteva locuri autentice în care poți petrece românește de Ziua Națională. Iată propunerile noastre:

Maramureș

Maramureșul este o destinație ce și-a păstrat autenticitatea tradițiilor, conservând atât valorile, cât și stilul de viață al satelor românești. Maramureșenii au avut de-a lungul timpului mare grijă în a-și păstra identitatea culturală și datinile, tocmai de aceea aici poți experimenta un 1 Decembrie specific românesc. Fie că vorbim de satul Breb sau de Sighetul Marmației, aceste locuri sunt foarte ofertante și din punct de vedere istoric, dar și al peisajelor de iarnă. Acestea sunt principalele motive pentru care turiștii români, dar și foarte mulți străini au rămas efectiv cuceriți în fața lăcașurilor sfinte, a caselor tradiționale, porturilor și obiceiurilor populare din aceste zone.

Bucovina

Bucovina e un loc spectaculos din multe puncte de vedere. Atât destinațiile rurale deosebite, cât și unele dintre cele mai frumoase biserici și mănăstiri din țară transformă Bucovina într-una din cele mai atractive destinații turistice din țară. Ziua de 1 Decembrie este un moment ideal în care să descoperi mănăstirile Putna, Dragomirna, Voroneț, Moldovița sau Sucevița, deoarece în această zi sunt pomeniți în mod special eroii neamului. În plus peisajul de iarnă pune în valoare destinații precum Cetatea Sucevei sau Vatra Dornei, așa că nu-ți lăsa acasă aparatul foto dacă ești pasionat de frumos.

Satele săsești de pe lângă Brașov

O iarnă autentică lângă Brașov înseamnă să descoperi tradițiile, să te bucuri de frumusețile locale și de atmosfera de munte. Satele săsești precum Viscri, Prejmer sau Șercaia, au devenit cunoscute internațional datorită autenticității, astfel că aici ai putea descoperi câteva datini atât de vechi încât nu o să ți le amintești din copilărie. Liniștea și pitorescul acestor locuri cu case mari, cu acoperiș săsesc și curți înalte transformă sărbătorile într-o experiență unică.

Valea Prahovei

Una dintre cele mai frecventate zone de turiști în perioada de iarnă este Valea Prahovei datorită peisajelor montane splendide, dar și a facilităților turistice oferite. Aici găsești numeroase pensiuni, cabane sau hoteluri în care să serbezi 1 Decembrie alături de întreaga familie sau de gașca de prieteni. Dacă ești una dintre persoanele care preferă să-și petreacă sărbătorile de iarnă în zona Valea Prahovei, Travelminit îți recomandă pensiunea Casa din Plai, din Provița de Sus, intră pe www.travelminit.ro și alege cea mai bună ofertă