Escapade unice în România – 4 destinații ce merită vizitate

Pe lângă vacanțele obișnuite în marile orașe ale României sau în destinațiile cunoscute, uneori simțim nevoia de escapade scurte, unice, care să ne încarce bateriile. Dacă că ești în căutarea unor idei deosebite pentru următorul tău sejur sau pur și simplu vrei să descoperi zone interesante în România, acest articol este pentru tine.

Rășinari, județul Sibiu

cazare sibiu travelminit

Se spune că, numele comunei Rășinari este un derivat al substantivului „răşină”. Anterior, sătenii trăiau din vinderea răşinei pe care o duceau în cel mai apropiat târg. Cu aceasta plăteau şi contribuţia către stăpânii locului.

Astăzi, turismul rural și ecologic pune în evidență satul românesc prin valorile lui spirituale și culturale. Cadrul natural pitoresc al așezărilor Rășinariului, precum și monumentele sale de arhitectură, au atras mereu turiști atât din țară, cât și din străinatate.

Dacă intenționezi să vizitezi comuna, îți recomandăm să te cazezi la Vila Carpentiere Arena Rășinari, ce îți va oferi o împletitură între condițiile premium, natură și tradiții locale.

Citește și: 3 locuri de poveste din apropierea Sibiului care îți vor completa experiența de city-break

Vadu, județul Constanța

cazare constanta travelminit

La Vadu te poți bucura cu adevărat de ceea ce înseamnă plajă și Marea Neagră. Acest lucru se datorează faptului că este o zonă mai puțin cunoscută, dar de o frumusețe aparte. Pe plaja din Vadu ai parte de cel mai fin nisip, iar intrarea în mare nu este deloc abruptă. Într-o liniște deplină, natură neatinsă și briză sărată, plaja Vadu este acel loc boem pe care trebuie să îl descoperi.

Pentru a avea parte de o vacanță minunată în această zonă, îți recomandăm să te cazezi la Reședința Prințeselor. Pensiunea este situată departe de agitația lumii, în inima naturii, iar singurul element care te poate „deranja” este cântecul păsărilor de la geam.

Ponoarele, județul Mehedinți

cazare mehedinti travelminit

Aşezată în platoul Mehedinţi, comuna Ponoarele dispune de un mare potenţial turistic. Este poate printre puţinele zone care, într-un spaţiu atât de restrâns, pot oferi priveliști senzaționale. Rezervația naturală are o suprafață de 100 ha, ce cuprinde o serie de formațiuni carstice cu valoare de unicat în țară. Podul lui Dumnezeu este, probabil, cea mai cunoscută atracție turistică naturală din zonă.

Dacă dorești să descoperi zona, îți sugerăm să te cazezi la Pensiunea Conacu Boierului Ponoarele. Aici găsești confortul hotelurilor de 4 și 5 stele într-un decor arhaic. Vei resimți viața simplă, dar nobilă, fără rabat la condițiile de lux.

Citește și: 5 cazări perfecte pentru un sejur liniștit, aproape de natură

Crișan, județul Tulcea

cazare tulcea travelminit

Satul Crișan este localizat în centrul Deltei Dunării. Este înconjurat de lacuri, canale și japse, iar casele sunt aliniate pe malul fluviului. Poți ajunge în Crișan cu ambarcațiuni mici sau caiace. Locația este o oază de natură și o destinație excelentă pentru pentru iubitorii de aventură. În plus, ai parte de o multitudine de trasee și circuite turistice.

Pentru cei care și-ar dori să viziteze această zonă, le recomandăm să se cazeze la Lebăda Luxury Resort & Spa. Fiecare detaliu al acestui loc este completat de farmecului captivant al insulei. Izolat, dar accesibil, resortul este un amestec armonios de intimitate și conectare cu natura.

România este o țară ce păstrează ascunse locuri extraordinare ce merită descoperite, vizitate și recomandate. Pentru fiecare sejur unic pe care îl plănuiești în România, găsești opțiuni excelente de cazare pe travelminit.ro.