Exploreaza frumusetile naturii din Moeciu de Sus

Sursa foto: Balate Dorin/Shutterstock.com

Moeciu de Sus a ajuns cunoscut din punct de vedere turistic in principal datorita faptului ca este localitatea cu cel mai bun acces spre Platoul Bucegilor. Dar acest paradis natural situat la marginea Tarii Barsei, la umbra Bucegilor si a Pietrei Craiului, merita mult mai multa atentie din partea vizitatorilor, avand o sumedenie de peisaje minunate si nenumarate obiective istorice, culturale si de agrement in apropiere, care pot fi vizitate atat in sezonul cald, cat si in sezonul rece.

Iata ce poti face intr-un sejur de cateva zile in acest incantator sat de munte:

Viziteaza Castelul Bran! Asa-numitul Castel al lui Dracula, situat la doar 13 kilometri de satul Moeciu de Sus, se iveste semet pe un varf de stanca inalta intre Bucegi si Piatra Craiului, ducandu-ne cu gandul la povestea de groaza a Contelui Dracula scrisa de irlandezul Bram Stoker. In realitate, aceasta impozanta constructie medievala transilvaneana avea sa fie in anii ‘20 castelul Reginei Maria, care l-a primit din partea autoritatilor din Brasov drept multumire pentru contributia ei la realizarea Marii Uniri de la 1918.

Fa o drumetie prin Valea Popii sau prin Valea Bangaleasa! Se spune ca satele Moeciu de Sus si Bran se gasesc in cea mai curata zona de munte de pe teritoriul Romaniei. Probabil ca acest lucru se datoreaza armoniei extraordinare dintre localnici, turisti si natura! Spre deosebire de alte locuri cu trasee montane celebre, Moeciu de Sus nu este impanzit de recipiente de plastic si de alte lucruri aruncate in nepasare de catre vizitatorii mai superficiali. Aici vei gasi doar aer curat, poteci de munte pitoresti, vegetatie plina de zmeuris, fanete, rauri limpezi si, ici si colo, cate o pensiune turistica.

Daca ai picioarele rezistente, iti recomandam sa iei potecile de munte la pas fie prin Valea Popii, fie prin Valea Bangaleasa, care sunt netulburate de vehiculele cu motor, accesul acestora fiind complet interzis.

Exploreaza zona cu bicicleta sau cu ATV-ul! In zona Moeciu exista in jur de 6 centre de unde se pot inchiria biciclete pentru o ora (10-20 de lei) sau pentru o zi intreaga (30-100 de lei) cu echipament de protectie inclus. Exista, de asemenea, varianta de a inchiria biciclete pentru o jumatate de zi sau chiar pentru o saptamana intreaga sau de a achizitiona un pachet ce include o bicicleta mountain bike si un ghid care, pe langa faptul ca iti arata cele mai bune rute, te va si filma pe parcursul acestei experiente.

Totodata, exista 3 centre de unde se pot inchiria ATV-uri, insa trebuie sa stii ca folosirea acestora este permisa doar pe drumurile asfaltate, in niciun caz in zonele de padure protejate!

Unul dintre cele mai incantatoare trasee pe care le poti strabate in zona Moeciu cu bicicleta sau cu ATV-ul sunt Cheile Gradistei-Moeciu de Sus.

Alte activitati interesante de facut intr-un sejur la Moeciu de Sus sunt vizitarea minunatului muzeu al satului branean, Cetatii Rasnov,  Pesterii Valea Rasnovului, Pesterii Dambovicioasa, precum si a satelor Pestera si Magura. Daca pana acum 2 decenii satul Moeciu de Sus nu avea nicio facilitate turistica, ci doar cateva zeci de case modeste si in jur de 100 de salajuri pentru vite si fan, in prezent are si cateva pensiuni cu locuri de cazare cochete, care pastreaza arhitectura specifica zonei. Una dintre aceste pensiuni este Pensiunea Malina, care are camere de inchiriat la preturi extrem de convenabile (click aici pentru mai multe informatii).