Ghidul serviciilor în turism: pensiune completă, demipensiune, half board, All Inclusive & Ultra All Inclusive

Ai ales destinația pentru următoarea vacanță iar acum ești în căutarea unei unități de cazare? Am pregătit pentru tine un ghid al serviciilor în turism, astfel încât să fii sigur că ai luat cea mai bună decizie, în funcție de preferințele și nevoile tale. Îți prezentăm în continuare câțiva termeni care nu lipsesc din vocabularul unei călătorii pe cinste.

Pensiune completă

Probabil că ai întâlnit adesea această denumire în momentul în care ai aruncat o privire peste descrierile cazărilor. O unitate cu pensiune completă include cele trei mese principale ale zilei în tariful unei rezervări. În unele cazuri pot fi oferite și anumite băuturi, dar, de regulă, acestea se vor plăti separat.

Citește și: Destinații atipice pentru Revelion

Demipensiune

O cazare cu demipensiune îți va oferi două mese pe zi, în prețul rezervării unei camere. Termenul „Halfboard” mai poate fi folosit  pentru a descrie același tip de servicii. În cele mai multe cazuri, demipensiunea include micul dejun și cina, însă acest lucru poate varia în funcție de unitatea de cazare pe care o alegi. De asemenea, băuturile de la micul dejun (cafeaua, ceaiul, sucul) sunt adesea incluse în preț, în timp ce restul băuturilor se vor achita separat.

All Inclusive

Un pachet de tip All Inclusive cuprinde în prețul unei rezervări, cele trei mese principale ale zilei (servite de multe ori sub formă de bufet) și diverse băuturi. De multe ori, ofertele pot include și alte facilități precum accesul la piscină, zonă de SPA, locuri de joacă, etc Acest tip de cazare este popular în rândul familiilor cu copii, dar și al celor care vor să se relaxeze fără grija costurilor suplimentare.

 Ultra All Inclusive

O ofertă de tip Ultra All Inclusive încorporează o mulțime de facilități și servicii de care să te bucuri în momentul în care explorezi un loc nou. De cele mai multe ori, vei avea la dispoziție o gamă largă de preparate, gustări cu specific local și băuturi. Mai mult decât atât, în funcție de cazarea pe care o vei alege, poți avea acces la SPA, piscină, sală de fitness, bază sportivă, plajă privată etc.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.